Najpopularnije aplikacije među sajber kriminalcima

Izveštaj je sačinjen na osnovu analize internet podzemlja među ruskim, španskim, francuskim, arapskim, kineskim i američkim kriminalcima.
Najpopularnije aplikacije među sajber kriminalcima
Foto: 021
Izveštaj je sačinjen na osnovu analize internet podzemlja među ruskim, španskim, francuskim, arapskim, kineskim i američkim kriminalcima. Preciznije rečeno, obuhvatio je govorna područja navedenih zemalja i regija.
 
Kada je reč o komunikacionim "alatima", sajber kriminalci su od aplikacija koristili: ICQ, Skype, Jabber, PGP, AOL Instant Messenger, Telegram, WeChat, WhatsApp i Kik.
 
Skype je dominirao na većini ovih "tržišta", pošto su kriminalci sa ruskog govornog područja, u navedenom periodu, u čak 62 odsto slučajeva koristili Skype. Sličan slučaj je i sa kriminalcima sa španskog i arapskog govornog područja, s tim da su oni od 2016. godine sve češće birali ICQ i WhatsApp.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija