Indijca pretukli na smrt zbog govedine

Nekoliko muškaraca pretuklo je na smrt Indijca Muhameda Akhlaka pod optužbom da je njegova porodica kod kuće jela govedinu.
Nekoliko muškaraca pretuklo je na smrt Indijca Muhameda Akhlaka pod optužbom da je njegova porodica kod kuće jela govedinu.

Njegov 22-godišnji sin je povređen, a trenutno se oporavlja u bolnici.

Sajida Akhlak, ćerka Muhameda, u izjavi za indijske medije rekla je kako je grupa muškaraca provalila u njihovu porodičnu kuću, optužujući ih da jedu govedinu, i počeli su da tuku njenog oca i brata. "Mog oca su izvukli van kuće i tukli su ga kamenjem".

Porodicu Akhlak su optužili iz lokalnog verskog hrama da su konzumirali govedinu. U Indiji je konzumiranje govedine osetljivo pitanje jer se krava smatra svetom životinjom prema verovanju Hindusa koji čine 80 odsto stanovništva Indije.

Porodica se branila tim da su u kući imali isključivo ovčije meso, a ne goveđe. Policija je navodno meso odnela na testiranje. Nakon ove vesti o ubistvu, meštani okolnih sela su organizovali proteste.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet