Bugarska dobila novu vladu

U bugarskom parlamentu danas je izglasana nova koaliciona vlada, koju predvodi partija GERB, čiji je lider Bojko Borisov ponovo premijer.
Bugarska dobila novu vladu
Foto: Pixabay
To je treći put u poslednjih osam godina da je Borisov izabran za predsednika bugarske vlade. On je uoči glasanja kazao da će se truditi da podstakne ekonomski rast i povećanje prihoda u toj najsiromašnijoj članici EU.
 
Obećao je da će izgraditi autoputeve i boriti se protiv šverca, kako bi pojačao ekonomiju, što bi trebalo da doprinese porastu prosečne plate za 50 odsto u naredne četiri godine.
 
Glasanje u parlamentu je bila formalnost, budući da je GERB ranije dogovorio parlamentarnu većinu sa nacionalnom alijansom Ujedinjenim patriotama, koju čine tri nacionalističke partije. Dogovor je postignut nakon što je GERB prihvatila uslove UP-a da se povećaju minimalne državne penzije.
 
Nova Vlada imaće četiri zamenika premijera i 18 ministara, uključujući i one zadužene za bugarsko predsedavanje Savetom EU 2018. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet