NATO će kontrolisati vazdušni prostor Crne Gore

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković izjavio je danas da će vazdušni prostor te države kontrolisati Grčka i Italija, članice NATO-a.
Bošković je za TVCG rekao da je u toku postupak potpisivanja tehničkih sporazuma sa NATO, Grčkom i Italijom.
 
"Upravo će Grčka i Italija kontrolisati vazdušni prostor za Crnu Goru, kao što to rade već duži niz godina. To nas ništa ne košta", kazao je Bošković. "Naše je da helikopterima zaštitimo nebo na nižim visinama", rekao je.
 
Govoreći o predlogu zakona o potvrđivanju sporazuma između strana severnoatlantskog ugovora o pravnom položaju njihovih snaga kojima se garantuje poseban status u Crnoj Gori, Bošković je rekao da je usvajanje tog akta u Skupštini, bila obaveza koja proizilazi iz članstva u NATO-u.
 
On je dodao da je Crna Gora imala obavezu da u roku od šest meseci od pristupanja NATO, usvoji sporazume koji daju poseban status pripadnicima vojne alijanse.
 
Članstvo u NATO-u godišnje Crnu Goru košta 475.000 evra i to je, kako dodaje ministar, jedina obaveza koju Crna Gora ima prema Alijansi.
  • miki21

    31.10.2017 15:12
    Prostor
    I migovi će kad i ako prolete, teško kočiti na granicama ovih balkanskih prćija. Incidenti će biti prečesti. Samo povodi za nova neprijateljstva. Kao da ih nije već dovoljno.
  • Realno

    31.10.2017 06:54
    Čestitam orlovima...
    Pošto nema prostora za zaokret aviona, vazdušni prostor će se kontrolisati malo boljim durbinom iz Italije, i povremeno satelitom - kada bude u prolazu posvetiće svojih 2 minuta prolaska kontroli tog prostora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.