Pobunjenici znaju gde je Gadafi

Pripadnici libijskog Nacionalnog prelaznog saveta (NTC) locirali su pukovnika Moamera Gadafija, javila je televizija Al džazira.

 

Pripadnici libijskog Nacionalnog prelaznog saveta (NTC) locirali su pukovnika Moamera Gadafija, javila je televizija Al džazira.

Pozivajući se na šefa vojnog saveta u Tripoliju Abdula Hakima Belhaddža, televizija je javila da je poznata lokacija na kojoj se Gadafi nalazi, ali nije saopšteno gde je bivši lider Libije.

U međuvremenu, specijalni savetnik za Libiju generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Jan Martin rekao je da je širenje naoružanja veliki problem u Libiji i da nove vlasti treba ubrzo da raspišu izbore ako žele da ostanu posvećeni demokratiji.
"Najveći problem je širenje oružja", rekao je Martin.

On je dodao da je stvar u tome da se stvari promene sa sadašnje situacije kada mnogo ljudi nosi oružje i da se formiraju jedinstvene snage bezbednosti i regularna vojska koja nije postojala u prošlosti u Libiji.

"Nacionalni prelazni savet obavezao se da će nastaviti putem demokratije i da na tom putu želi pomoć UN. U tom smislu, raspisivanje izbora je veoma važno", rekao je Martin.

Nacionalni prelazni savet potvrdio da je Hamis Gadafi ubijen
Nacionalni prelazni savet Libije potvrdio je danas da je Hamis Gadafi, sin svrgnutog libijskog lidera, ubijen u blizini Tripolija i sahranjen u blizini grada Bani Valid, južno od prestonice, prenela je agencija Itar - Tass.

Hamis Gadafi bio je komandant elitne brigade libijskih specijalnih jedinica, koje su imale važnu ulogu u izvođenju operacija protiv pobunjenika.

Opozicija je prethodno dva puta saopštavala da je Hamis ubijen, ali ti navodi nijednom nisu bili zvanično potvrđeni.

  • Eeeeee

    04.09.2011 20:36
    da si pito mladica il karadzica ne bi oni tebe nasli jos sto godina...al si milio da si najpametniji....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet