SAD imaju tajnu optužnicu protiv Asanža?

Američki tužioci sastavili su tajnu optužnicu protiv osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, izvestili su australijski mediji, pozivajući se na jedno poverljivo elektronsko pismo.

Američki tužioci sastavili su tajnu optužnicu protiv osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža, izvestili su australijski mediji, pozivajući se na jedno poverljivo elektronsko pismo.

Reč je o jednom od mnogih mejlova američke kompanije "Stratfor", koja se bavi geopolitičkim analizama, koje je "Vikiliks" počeo da objavljuje u ponedeljak. "Imamo zapečaćenu optužnicu protiv Asanža", navodi se u mejlu koji je potpredsednik u "Stratforu" za obaveštajna pitanja Fred Barton uputio analitičarima ove kompanije.

Asanž, državljanin Australije, čeka odluku Vrhovnog suda Britanije po osnovu njegove žalbe na odluku o izručenju Švedskoj, koja ga traži zbog optužbi za silovanje. Osnivač "Vikiliksa" te optužbe poriče, ističući da su politički motivisane i da su povezane sa aktivnostima njegovog vebsajta. On strahuje da bi, ukoliko bude izručen Švedskoj, bio odmah predat SAD, kako bi se suočio sa optužbama zbog objavljivanja poverljivih američkih depeša.

  • Dezinformator

    29.02.2012 12:14
    Tajna kažete?
    Sigurno je i CNN objavio ovu tajnu vest.
    U međuvremenu , ovaj "neprijatelj svetskih harambaša" se i dalje šeta i slika gde god mu se ukaze prilika. Prava rok zvezda. Kažu da će imati i svoju emisiju na Kremlin TV-u.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet