Julija Timošenko prekinula štrajk glađu

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu okončaće svoj 19-dnevni štrajk glađu, rekla je njena ćerka Jevgenija.
Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu okončaće svoj 19-dnevni štrajk glađu, rekla je njena ćerka Jevgenija.

Ona je istakla je da će njena majka biti prebačena u bolnicu u kojoj će je lečiti nemački lekar. U Ukrajinu je danas doputovao nemački lekar koji će učestvovati u lečenju bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko, trenutno na izdržavanju višegodišnje kazne u zatvoru u Harkovu.

Timošenkova je nedavno pristala da se od diskus hernije leči u lokalnoj bolnici što je do sada uporno odbijala, navodeći da nema poverenja u ukrajinski medicinski sistem.

Bivša 51-godišnja premijerka izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloupotrebe službenog položaja u vreme dok je bila na čelu vlade. Ona, takođe, već dve sedmice štrajkuje glađu u znak protesta zbog, kako navodi, maltretiranja u zatvoru.

Nemačka vodi najglasniju kampanju podrške Timošenkovoj i već je slala lekare da je pregledaju. Berlin kao i mnoge druge zapadne zemlje smtraju da je jedna od vodja opozicije u zatvoru zbog političkih motiva.

Bivša premijerka poriče optužbe, za koje kaže da su deo kampanje predsednika Viktora Janukoviča, njenog dugogodišnjeg protivnika koji ju je sa malom razlikom pobedio na predsedničkim izborima 2010.

Janukovič tvrdi da nema veze sa njenim slučajem i da je istraga protiv nje pokrenuta u okviru borbe protiv korupcije.

  • 08.05.2012 18:39
    Počela ponovo da jede Milku sa lešnicima, štrajkovala na Milki bez lešnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet