Moskva: Petoro poginulo u eksploziji gasa

Pet osoba je poginulo, uključujući i jedno dete, a sedam povređeno u eksploziji gasa u osmospratnoj zgradi u rejonu Sergejev Posad u Podmoskovlju, saopštila je policija.
Pet osoba je poginulo, uključujući i jedno dete, a sedam povređeno u eksploziji gasa u osmospratnoj zgradi u rejonu Sergejev Posad u Podmoskovlju, saopštila je policija.

Telo pete žrtve naknadno je izvučeno ispod ruševina, a spasioci strahuju da bi u ruševinama moglo da se nalazi još ljudi. Sve povređene osobe su hospitalizovane.

U eksploziji gasa koja se dogodila u 9.30 po lokalnom vremenu uništena su u potpunosti 4 stana a sedam stanova delimično. Na terenu i dalje rade spasioci koji će produžiti potragu i raščišćavanje ruševina i u toku noći - u akciju raščišćavanja uključena je 241 osoba i 75 vozila.

U međuvremenu, dok spasioci rade u trećem i četvrtom ulazu zgrade, u stanove prvog i drugog ulaza počeli su da se vraćaju ranije evakuisani stanari.

Gubernator Podmoskovlja Andrej Vorobjev obećao je porodicama poginulih kompenzaciju u visini od pola miliona rubalja kao i kompenzaciju za sve povređene.

Vorobjev je izrazio saučešće porodicama poginulih i rekao da će istraga utvrditi šta je bio uzrok eksplozije.

„Istražitelji će utvrditi uzrok eksplozije. Po svemu sudeći, to nije bio prosto gas iz šporeta, ima i drugih verzija, rekao je guverner Moskovske oblasti ne ulazeći u detalje, prenose ruski mediji.

U zgradi u kojoj je došlo do eksplozije u četiri ulaza živi oko 350 ljudi.

  • vojvodjanin

    11.11.2013 18:10
    nije to nista-
    videcete sada kada nam puste juzni tok !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet