Ubijen vođa narko kartela Zetas

Najtraženiji vođa i osnivač ozloglašenog meksičkog narko kartela Zetas, Galdinjo Meljado Kruz, ubijen je u sukobu s vojskom.
Najtraženiji vođa i osnivač ozloglašenog meksičkog narko kartela Zetas, Galdinjo Meljado Kruz, ubijen je u sukobu s vojskom.

U sukobu su korišćene granate i automatske puške.

Kruz, vojni dezerter poznat i kao Z-9, ubijen je u petak, u jednom od dva oružana sukoba u severnom pograničnom gradu Rejnjosa, u kojem je život izgubilo još petoro civila i jedan vojnik. Okršaj se dogodio u jeku nasilja u severoistočnoj državi Tamaulipas, u kojem je od 5. aprila ubijeno najmanje 80 ljudi.

Podaci obaveštajne službe doveli su vojsku do kuće u Rejnjosi, u kojoj se Kruz krio, rekao je Monte Alehandro Rubido, komesar za nacionalnu bezbednost. Iz kuće su zatim ispaljene granate i pucano je na vojnike, a na mesto sukoba stiglo je nekoliko vozila punih naoružanih ljudi, koji su očigledno došli da pomognu Kruzu.

Kada je sukob završen, Meljado Kruz pronađen je mrtav u kući, a pored njega nalazila se automatska puška, rekao je Rubido. Rubido je dodao da je Meljado bio "broj dva" u kriminalnoj grupi koja deluje u blizini granice sa SAD i osnivač još jedne takve organizacije, ali nije naveo njihove nazive. Kruz je, međutim, poznat kao dezerter koji je osnovao narko kartel Zetas.

  • 13.05.2014 08:33
    Sta cemo sad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet