Angela Merkel očitala lekciju svima

Angela Merkel izjavila je da se ukrajisnka kriza ne može rešiti vojnim putem i pripretila Rusiji novim sankcijama, ako se ne angažuje na stabilizaciji stanja.

 

Angela Merkel izjavila je da se ukrajisnka kriza ne može rešiti vojnim putem i pripretila Rusiji novim sankcijama, ako se ne angažuje na stabilizaciji stanja.

Ona se založila za diplomatsko rešenje ukrajinske krize, čime je, kako prenose mediji, "očitala lekciju" svima koji imaju vojna razmišljanja.

Merkel je naglasila da svi predstavnici regiona i ukrajinsko društvo, koji se izjašnjavaju protiv nasilja, moraju biti uključeni u nacionalni dijalog i da ona sama lično "u toj teškoj fazi" može uvek iznova razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Merkelova je, istovremeno, pripretila novim, još jačim sankcijama Moskvi, ukoliko se "Rusija ne angažuje za nužnu stabilizaciju situacije" i rekla da za to mora i privreda imati razumevanje.

U međuvremenu je šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer, po treći put od izbijanja krize, doputovao u Ukrajinu kako bi pomogao uspostavljanju dijaloga izmedu vlade u Kijevu i separatista, posle referenduma i proglašenja nezavisnosti istocnih regiona Donjeck i Lugansk.

Štajnmajer se na kijevskom aerodromu sastao sa ukrajinskim premijerom Arsenijem Jacenjukom, pre nego što je produžio za Odesu, luku na Crnom moru koja je bila poprište sukoba izmedu ukrajinskih snaga i pobunjenika, preneo je Rojters. Ocenivši da je situacija u nekim delovima Ukrajine i dalje opasna, on je naglasio da su predstojeći predsednički izbori u toj zemlji od ključnog značaja i izrazio nadu da ce odziv biti veliki.

  • Henkel

    13.05.2014 13:23
    Anonimuse ti bi pre svakog ostavljanja komentara (glupog naravno) mogao da se informises ko od koga vise zavisi.

    Isto tako proveri da li moze gas da se maze na leba.

  • БРИКС

    13.05.2014 11:43
    Smesni ste gospodo
    Sve ide onako kako treba.....BRIKS je sledeci na potezu, ....glas Nemacke je samo vapaj, polako dolazi vreme.....ej da rublja se stabilizirovala:-))))
  • 13.05.2014 11:10
    ona moze da laje
    dok joj Putin dozvoljava da laje.sad kad prestane isporuka gasa pevace i merkelova kako putin svira,to je valjda vec svima jasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet