Crna Gora ipak ne ulazi u NATO

Crna Gora i Gruzija ove godine neće biti pozvane da uđu u NATO, saopštio je jutros generalni sekretar ove organizacije Anders Fog Rasmusen. 
Crna Gora i Gruzija ove godine neće biti pozvane da uđu u NATO, saopštio je jutros generalni sekretar ove organizacije Anders Fog Rasmusen.

"Sa Crnom Gorom ćemo početi intenzivne i usredsređene razgovore, a najkasnije do kraja 2015. ćemo odlučiti da li da je pozovemo da uđe u savez", rekao je Rasmusen na početku drugog dana zasedanja ministarskog saveta NATO u Briselu.

Crna Gora se nadala da bi poziv za učlanjenje mogla da dobije već u septembru ove godine, na samitu NATO u Velsu. Kada je reč o Gruziji, generalni sekretar je najavio da će umesto učlanjenja ovoj zemlji biti ponuđen "značajan paket" koji će joj pomoći da se približi NATO. "Detaljni sadržaj tog paketa biće utvrđen tokom sledećih nekoliko nedelja", rekao je on.

Diplomatski izvori u sedištu NATO kažu da zemlje članice nisu tokom jučerašnjeg dana postigle saglasnost u vezi sa učlanjenjem ovih zemalja, a da je glavni protivnik učlanjenja Gruzije bila Francuska, koja je zauzela stav da bi taj potez nepotrebno iritirao Rusiju.

Kada je reč o Crnoj Gori, prevladalo je mišljenje da su neophodne dalje reforme, pre svega na političkom planu i na polju vladavine prava.

  • Animator

    25.06.2014 20:20
    Crna Gora nikad neće...
    ...ući u NATO. To su priče za malu decu. Tamo ima više Rusa i ruskog kapitala nego samih Crnogoraca.
  • Simeon NS

    25.06.2014 18:39
    nakon ovog ništa pre 2017 najranije
    Da je Crna Gora dobila u septembru 2014. poziv za članstvo u NATO, punopravni član nikako ne bi mogla biti pre decembra 2015 , januara 2016. , i to zato šta procedura ratifikovanja ugovora u zemljama članicama ide dosta jednostavnije nego za članstvo za EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet