Dvoje mrtvih u granatiranju Donjecka

Dve osobe su poginule u granatiranju Donjecka u istočnoj Ukrajini tokom noći, naveli su zvaničnici tog grada.
Dve osobe su poginule u granatiranju Donjecka u istočnoj Ukrajini tokom noći, naveli su zvaničnici tog grada.

Lokalne vlasti su rekle da su se eksplozije tokom noći mogle čuti po čitavom gradu, ali nisu iznele druge detalje o žrtava ili šteti.

U međuvremenu, ukrajinske snage su objavile da su proruske snage otvorile vatru na helikopter za evakuaciju povređenih i tom prilikom su ranjena tri člana posade, pa je helikopter morao prinudno da sleti. Incident se dogodio sinoć u blizini aerodroma u Lugansku, drugom gradu koji se, pored Donjecka, nalazi pod kontrolom proruskih snaga.

U sukobu, koji je Crveni krst okarakterisao kao građanski rat, do sada je poginulo više od 1.300 ljudi, a 285.000 je primorano da napusti domove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet