Italija: Neofašisti planirali desetak atentata

Italijanska policija uhapsila je 14 neofašista osumnjičenih za pokušaj napada na političare i sudije, dok mediji pominju i planiranje deset koordinisanih atentata.
Italijanska policija uhapsila je 14 neofašista osumnjičenih za pokušaj napada na političare i sudije, dok mediji pominju i planiranje deset koordinisanih atentata.

Posle dve godine istrage i prisluškivanja telefona, policija je otkrila aktivnosti zabranjene ekstremno-desničarske organizacije "Ordine Nuovo" (Novi poredak), koja je prikupljala oružje i planirala napade za predstojeći Božić.

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, nekoliko italijanskih medija danas je navelo da se policajac Mario Parente infiltrirao u grupu koja je planirala ubistva političara, napade na železničke stanice i pošte, kao i na Poresku upravu. Organizacija je takođe planirala da do oružja dođe pljačkom jednog kolekcionara.

"Ordine Nuovo" osnovan je 1956. godine u nameri da oživi fašizam u Italiji. Ta organizacija je optužena za nekoliko atentata 1970-ih godina i tada je zabranjena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet