Zvezda pobedila Partizan u polufinalu Kupa, igraće protiv Vojvodine u Loznici

Branilac trofeja Crvena zvezda plasirala se večeras u finale Kupa Srbije, pošto je u polufinalu na svom terenu pobedila Partizan 2:0.
Zvezda pobedila Partizan u polufinalu Kupa, igraće protiv Vojvodine u Loznici
Foto: Beta/Branislav Božić
Zvezda je povela autogolom Aleksandra Filipovića u 27. minutu posle šuta Pitera Olajinke, koji je dva minuta kasnije udvostručio prednost i postavio konačan rezultat.
 
Pre početka utakmice kapiten Partizana Svetozar Marković dobio je žuti karton jer ekipa nije na vreme izašla na teren zbog čega je početak kasnio. Igrači Partizana su po izlasku iz svlačionice nekoliko minuta stajali okupljeni ispred svoje klupe i slušali govor trenera Igora Duljaja, dok su se domaći rasporedili po terenu.
Partizan je izveo loptu sa centra, a Samed Baždar ju je šutnuo daleko u aut i to se može smatrati nekom vrstom protesta jer su crno-beli nezadovoljni suđenjem na prethodna dva "večita" derbija.
 
Partizan je prvi zapretio, u sedmom minutu Ksander Severina je dobro pronašao Aldoa Kalula pred golom, ali je odbrana Zvezde dobro reagovala i izbacila loptu u korner.
Posle greške igrača Zvezde i izgubljene lopte ukazala se šansa za Partizan u 15. minutu, Baždar je dodao loptu do Jung Džun Goha koji je šutirao, a golman Zvezde Omri Glazer izbacio loptu u korner.
 
Posle kornera Zvezde crno-beli su u 21. minutu izveli kontranapad u kome su učestvovali Gajas Zahid i Severina, koji je dodao do Baždara, a on šutirao preko gola.
 
Zvezda je iz prve prilike povela, u 27. minutu Hvang In Bom se driblingom oslobodio Kalulua i centrirao pred gol, na drugoj stativi loptu je zahvatio Olajinka, lopta je udarila u igrača Partizana Filipovića i ušla u mrežu.
 
Dva minuta kasnije domaći su udvostručili prednost golom Olajinke, koji je primio loptu na grudi posle dodavanja Srđana Mijailovića i sa pet metara poslao je u mrežu. U VAR sobi proveravano je da li je bio ofsajd kod dodavanja do Mijailovića i odlučeno je da je gol regularan.
 
Zvezda je imala veliku šansu u 38. minutu, kada je pokušao Marko Stamenić, a golman Aleksandar Jovanović odbranio, ali je dosuđen ofsajd. Minut kasnije na drugoj strani u prilici je bio Baždar, ali je takođe dosuđen ofsajd. Do kraja nije bilo prilika pa su domaći uz veliku prednost otišli na poluvreme.
 
Domaći su imali inicijativu od početka drugog poluvremena, a Olajinka se oslobodio čuvara i iz dobre pozicije šutirao u 52. minutu, a Jovanović je uspeo da odbrani.
 
Jovanović je u 57. minutu u dva navrata pred samim golom odbranio šuteve Mirka Ivanića, nakon čega je Nikola Antić izbacio loptu u korner.
 
Zvezda je nastavila sa napadima, posle brzog napada u 60. minutu pokušavali su Endijaje, Olajinka i Bukari, ali su igrači Partizana ispeli da blokiraju te šuteve.
 
Olajinka je bio u šansi i u 66. minutu, a sa druge strane u 73. dobro je šutnuo Nemanja Nikolić, ali je njegov udarac odbranio domaći golman.
 
U 84. minutu ponovo je dobro intervenisao golman Partizana Jovanović posle šuta Aleksandra Kataija, ali je ubrzo dosuđen ofsajd.
 
Mijailović je sa oko 20 metara pokušao u 89. minutu, a golman Jovanović je paradom uspeo da izbaci loptu preko prečke, a posle kornera zaustavio je i šut Kataija.
 
Do kraja nije bilo promena, pa će Zvezda u finalu braniti trofej, 23. maja protiv Vojvodine u Loznici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).