U Nišu 29 žrtva virusa gripa

Još jedan muškarac umro je u Nišu zbog komplikacija izazvanih gripom, izjavio je direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović.
Još jedan muškarac umro je u Nišu zbog komplikacija izazvanih gripom, izjavio je direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović.

On je kazao da je na Klinici za infektivne bolesti u subotu preminuo šesdesetsedmogodišnji muškarac.

Prema njegovim rečima, na Klinici za infektivne bolesti na lečenju je trenutno 26 pacijenata sa simptomima gripa. "Na respiratoru su četiri pacijenta, isto toliko ih je na intenzivnoj nezi, dok ih je na poluintenzivnoj nezi troje", rekao je Radovanović.

On je podsetio da su na Infektivnoj klinici prethodne nedelje umrla dva pacijenata, a zbog sumnje da su preminuli od gripa naložena je njihova obudukcija. Radovanović je dodao da broj Nišlija koji se sa simptomima gripa obraća za pomoć lekarima polako počinje da opada.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" objavljenim u petak, u Srbiji je do sada registrovano 28 smrtnih slučajeva koji se mogu povezati s gripom. Ood početka sezone gripa registrovano je 113.606 pacijenata sa oboljenjima sličnim gripu, a samo u prethodnoj nedelji bilo je 11.407 obolelih.

  • Nišlija

    23.03.2015 10:48
    Tigar
    To je taj "tigar" Zoran Radovanović koji je otpustio onog profesora u sred jutarnjeg programa NTV,jer je u toj istoj emisiji taj profesor iznosio kritike na račun ministarstva zdravlja. Sećate se da je i radio 021 pisao o tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija