Obradović o otpuštenim direktorima: Ako su dobri, naći će posao

Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović smatra da će nakon ukidanja određenog broja direktorskih mesta u EPS-u, oni koji su zaista dobri, naći uposlenje u drugim kompanijama.
Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović smatra da će nakon ukidanja određenog broja direktorskih mesta u EPS-u, oni koji su zaista dobri, naći uposlenje u drugim kompanijama.

Prva faza reorganizacije EPS-a završava se 1. jula, a umesto 14 preduzeća, u okviru tog sistema poslovaće tri. Od marta ove godine u tom javnom preduzeću se primenjuje nova organizaciona šema, kojom se ukidaju sve direkcije, ukinuta su 43 direktorska mesta, a broj sektora je smanjen sa 65 na 35.

"EPS će od 1. jula biti sasvim druga kompanija, onaj EPS koji smo znali do sada odlazi u istoriju, Elektroprivreda Srbije će sada poslovati na totalno drugim osnovama... moramo da budemo efikasna i profitabilna kompanija", rekao je Obradović za televiziju Pink.

Na pitanje šta će biti sa direktorima nakon ukidanja njihovih radnih mesta, da li će biti preraspoređeni ili otpušteni, Obradović je rekao da se nada da će, ako se govori o "najvećim" direktorima, ako su zaista tako dobri, naći negde uposlenje u Srbiji. Mi da bismo nekoga otpustili moramo da se prvo konsultujemo i sa sindikatima tako da ceo ovaj proces biti ispraćen sa našim sindikatima, kazao je Obradović.

"Procedura je takva da, je neki direktor ili i šef kada mu se ukine radno mesto, on automatski spušten na niži nivo...Zato kažem ako su to zaista dobri direktori naći će uposlenje u drugim kompanijama", naveo je Obradović.

  • krapem

    28.06.2015 12:29
    Obradovic o otpustenim direktorima
    Na sajtu EPS prikazite koja se rukovodeca mesta gase ,koja se pomocna i savetnicka,sindikalna i
    ostala mesta gase i tacan broj radnika u reziji
    i proizvodnji,od 1 jula!Narod ima pravo da zna!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija