Šapčanin poginuo kod Moskve na biciklu

Šapčanin Zoran Samardžić (49) poginuo je u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Moskve kada se biciklom vraćao u Srbiju.
Šapčanin Zoran Samardžić (49) poginuo je u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Moskve kada se biciklom vraćao u Srbiju.

Na njega je 15. septembra u mestu Vjazma u Smoljenskoj oblasti naleteo kamion kojim je upravljao vozač iz Belorusije, a osam dana kasnije Džimi je preminuo u ruskoj bolnici.

Legenda Šapca, Džimi Samara godinama je pričao kako će biciklom da prokrstari celu Evropu, ali mu je najveća želja bila da stigne u Rusiju. Odlučio je i uz pomoć prijatelja koji su mu obezbedili: novac, rezervne delove za bicikl, vreću za spavanje, gotova jela... krenuo 16. avgusta na put dug više od 2.200 kilometara, a u Moskvu stigao posle tri nedelje.

Džimi je za Srbiju krenuo 15. septembra, a prijatelju je 23. septembra poslao poruku da je u bolnici. "Udario me je kamion, vozač je dodao gas i pobegao. Juče sam čuo da su ga uhapsili. Kažu da sam s biciklom udario u platformu autobuske stanice", pisalo je u poruci koju je ujutru poslao prijatelju. Istog dana popodne je preminuo.

Zoranovi prijatelji sada sakupljaju novac kako bi ga što pre vratili u Srbiju i dostojno sahranili.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija