Marjan Rističević poslao neprimereno pismo

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da joj se poslanik Skupštine Srbije Marjan Rističević obratio na neprimeren način, pokušavši da diskredituje ovu instituciju i njen ugled.
Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da joj se poslanik Skupštine Srbije Marjan Rističević obratio na neprimeren način, pokušavši da diskredituje ovu instituciju i njen ugled.

Kako je navedeno u saopštenju, Agencija za borbu protiv korupcije je 4. decembra dostavila Mišljenje o proceni rizika korupcije u predloženim izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu Vladi i skupštinskom Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Istog dana, predsednik ovog skupštinskog odbora obratio se pismom Agenciji. "Reakcija se svodi na skup ličnih i političkih stavova, optužbi i dezavuisanja Agencije kao nezavisnog državnog organa, a najmanje na nalaze i preporuke iz mišljenja", saopšteno je na sajtu Agencije koja je obraćanje poslanika Rističeviča objavila u integralnoj verziji na linku.

Agencija za borbu protiv korupcije skrenula je pažnju i na to da nije prvi put da predstavnici, kako izvršne tako i zakonodavne vlasti, pokušavaju da diskredituju Agenciju, umesto da argumentovano polemišu o njenim nalazima i preporukama.

"Ukoliko bi se pažnja sa politizacije nezavisnih institucija i jeftinih demagoških izjava koje im javni funkcioneri upućuju prebacila na razmatranje i upotrebu njihovih preporuka, doprinelo bi se unapređenju pravnog i institucionalnog sistema i zaštiti javnog interesa, što bi trebalo da predstavlja naš zajednički zadatak", ukazano je u saopštenju.
  • Inspektor Višekruna

    08.12.2015 09:03
    Vi što ga kritikujete
    Vodite računa da risticevic company doo nije njegova firma, već njegove žene. On sa tom firmom naravno nema veze kao što je lepo izjavio.
    Čovek nema veze sa ničim, naročito sa mozgom.
  • 08.12.2015 05:43
    Primereno
    Čudim se da dobar deo ljudi iz Agencije do sada nije dobio primerene osude javnosti a bogami i sudstva.
    Vidim da je svaka afera važnija u medijima od štrajka seljaka povodom zakona o gubljenju zemljišta.
    Pa da, seljaci ne kleče.
  • @Ratar

    08.12.2015 03:56
    Robne rezerve
    Marijane ti si?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.