Još uvek bez svih izveštaja o trošenju u kampanji

Koalicija SDS-LDP-LSV jedan je od političkih subjekata koji nije predao izveštaj o troškovima izborne kampanje po isteku zakonskog roka, rečeno je u Agenciji za borbu protiv korupcije.

Osim partija Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka, izveštaj do sada nije predala još jedino grupa građana "Za preporod Srbije - profesor doktor Slobodan Komazec".

U Agenciji za borbu protiv korupcije objašnjavaju da je moguće da u toku dana pristignu i preostali izveštaji, jer kako kažu, bilo je važno da se izveštaj pošalje poštom do određenog roka na adresu agencije.

"Protiv onih koji nisu predali izveštaj u zakonom propisanom roku, Agencija će podneti zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka, a predviđene zakonske kazne su od 200.000 dinara do dva miliona dinara za pravna lica i od 50.000 dinara do 150.000 dinara za odgovorna lica", rekla je pomoćnica direktora Agencije Katarina Dakić.

Dakićeva je, govoreći o načinu finansiranja izborne kampanje, navela da su dominantniji izvori bili prilozi fizičkih lica, dok su se donacije pravnih lica pojavile tek kod nekoliko političkih subjekata.

Izveštaj će najverovatnije biti objavljen na jesen do kada će se proveriti sadržina dostavljenih podataka. Precizirala je da će se tokom provere koristiti podaci koje su posmatrači Agencije prikupili tokom monitoringa, zatim podaci od banaka.

Što se tiče lokalnih izbora, još uvek ima opština u kojima rokovi nisu istekli.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija