Rab Srbija: Preostali članovi da završe rad na izradi Medijske strategije

Udruženje radio stanica RAB Srbija pozvalo je preostalih 11 članova Radne grupe za izradu Medijske strategije da ostanu u tom telu i "završe posao kako bi se dokumet što pre našao na javnoj raspravi".
Rab Srbija: Preostali članovi da završe rad na izradi Medijske strategije
Foto: 021.rs

Ovo udruženje je izrazilo žaljenje što je četvoro članova grupe napustilo rad na izradi strategije posle tri meseca rada, navodeći da su oni posle javnog istupanja pokušali da ospore legitimnost preostalim članovima.

"Reč je o jednom od najvažnijih strukovnih dokumenata. Medijska strategija treba da unapredi medijske slobode i položaj novinara, poboljša profesionalne standarde u medijima, ali i omogući fer tržišnu utakmicu. To znači da utvrđivanje smernice razvoja sistema informisanja u Srbiji jedino treba i može da uradi struka i to bez ikakvog uplitanja politike. Smatramo da Medijska strategija treba da bude zasnovana na Ustavu, na standardima, iskustvu i regulatornom okviru, ali i najvažnijim opredeljenjima Saveta Evrope i Evropske unije za slobodu izražavanja, za pristup informacijama i za njihov slobodan protok, kao stubovima jednog od osnovnih ljudskih prava", saopštio je RAB Srbija čija je predstavnica u radnoj grupi vlasnica "Naxi radija" Maja Rakovic.

Podsetimo, Radnu grupu napustili su u prethodnom periodu predstavnici sedam reprezentativnih novinarskih udruženja i medijskih organizacija (Ljiljana Smajlović - UNS, Dalila Ljubičić - Asocijacija medija, Nedim Sejdinović - NUNS, NDNV, ANEM, AOM, Lokal pres i Dejan Nikolić - nezavisni medijski stručnjak).

Sem Maje Rakovic, u Radnom telu su ostali Stanko Crnobrnja, Tamara Momirov, Nenad Krajnović, Dejan Masliković, Irina Reljin, Milan Petković, Čedomir Radojčić, Milivoje Mihajlović, Ištvan Bodžoni i Miloš Janković.

  • Teodosije III

    30.10.2017 16:25
    Ovi što su ostali ili su potpuni anonimci, ili negativci ili se bave tehničkim problemima (nije ni čudno da je na prvom sastanku već pokrenuto pitanje kontrole Interneta).
    Kao da ih je izbacila poplava.

    Nema ljudi iz struke, ni novinara ni medijskih stučnjaka. Ovo ide od zla ka gorem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija