Šabić: Srbija nije dostigla ni standarde koje EU napušta

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da je normativni okvir koji se odnosi na zaštitu podatka u Srbiji neadekvatan i da je izvor niza problema.
Šabić: Srbija nije dostigla ni standarde koje EU napušta
Foto: Medija centar Beograd
"Srbija još nije dostigla ni one standarde koje Evropa sada napušta. Srbija je daleko ispod tog nivoa, zabrinjavajuće daleko i ispod onog što je proklamovano našim Ustavom", rekao je Šabić. Naveo je da se u Srbiji prema rokovima za donošenje normativnog okvira odnosi kao da su nebitni. 
 
Tako su mediji juče objavili da je gotov nacrt novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, ali Šabić kaže da ga niko nije video ili ne zna nekoga ko ga je video. Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović je juče izjavila da je radna grupa završila izradu nacrta novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i dodala da je rok za početak njegove primene maj iduće godine.  
 
Poverenik je podsetio na slučaj kada je u emisiji pokazivan zdravstveni dosije jednog političkog oponenta vlasti, uz prisustvo ministra i direktora ustanove, ali se to završilo samo opomenom.  
 
"Možete li zamisliti kolika bi kazna za tako nešto bilo da imamo uređene zakone, ne bi se sve završilo na opomeni nego sa kaznom od nekliko stotina hiljada evra", rekao je Šabić.
  • Petar

    16.11.2017 16:51
    mislite o tome
    Ljudi,pa mi cemo totalno nagrabusiti kad nam ovaj covek i jos par takvih,zaista retkih, kao sto je on,ode sa funkcije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija