Ljubiša Buha Čume osuđen na dve godine i osam meseci zatvora

Viši sud u Beogradu pravosnažno je osudio na dve godine i osam meseci zatvora i 180.000 dinara nekadašnjeg svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta, zbog tri krivična dela, među kojima je i prikrivanje ukradenog ferarija.
Ljubiša Buha Čume osuđen na dve godine i osam meseci zatvora
Foto: 021.rs
Tom odlukom, odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda iz avgusta, kojom mu je, pored navedenih kazni, izrečena i mera zabrane približavanja oštećenima. Buha je i dalje u pritvoru od novembra 2015. godine, tako da mu je ostalo da odsluži praktično još osam meseci kazne, ali takođe ima pravo da traži i uslovni otpust iz zatvora. Osuđen je za tri od pet krivičnih dela za koja je bio optužen.
 
Teretio se da je ugrozio sigurnost pripadnika obezbeđenja njegove supruge - Milana Ljubenovića, zatim zbog prikrivanja krivičnog dela, zbog sprečavanja dokazivanja, zbog podstrekivanja vlasnika auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevana Petosevića na prikrivanje kupovine kradenog Ferarija prekucavanjem broja šasije motora kao i da je iz zatvora u Padinskoj skeli pretnjama ugrozio sigurnost bivše supruge.
 
Ovaj slučaj se odnosi na pretnje koje je tada još zakonitoj supruzi Buha uputio telefonom iz zatvora u Padinskoj skeli gde je služio kaznu od godinu dana za raniji napad na Milana Ljubenovića.
 
Za ovo delo je oslobođen od optužbi. Stevan Petosević je pravosnažno oslobođen optužbi za prikrivanje krivičnog dela. Ovaj svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, početkom oktobra osuđen je u Prvom osnovnom sudu na još 16 meseci zatvora zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u sudnici Palate pravde tokom suđenja u slučaju "Ferari". U tom slučaju čeka se odluka Višeg suda po žalbama.
  • Marko

    11.12.2017 21:37
    advokat
    Sta moze vrsnom kriminalcu SUD kad ima umesnog advokata, kako se moze meriti njegovo poznavanje prava u odnosu na tim policije,tuzilastva i sudsko vece. Nije vise vazno sta pravo kaze, vec kako se sve to kanalise.
  • Marko

    11.12.2017 21:25
    nesto je trulo
    Svi zadovoljni,ON dobio malo,sudija opravdao platu,tuzioc nema petlju da tera dalje,javnost zna da je dobio neku kaznu. A poruka ! Sto si veci kriminalac bolje prolazis u Srbiji, kokosari idu na dugogodisnje robije. Sram da vas bude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija