Ministar Popović: Od Nemanjića nismo imali bolje odnose sa Rusijom

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je da "Srbija u svojoj istoriji još od vremena Nemanjića nije imala ovako dobre i bliske odnose sa Rusijom, a vest o poseti predsednika Vučića Moskvi bila je puna tri dana udarna vest na svim najvažnijim ruskim medijima".
Ministar Popović: Od Nemanjića nismo imali bolje odnose sa Rusijom
Foto: Medija centar Beograd
Popović ocenjuje da "nikada poseta ni jednog državnika iz Srbije nije izazvala tako veliki publicitet u ruskoj, ali i međunarodnoj javnosti".
 
"Između dva predsednika stvorio se odnos velikog poštovanja i razumevanja. Putin je personifikacija lidera koji vodi samostalnu i nezavisnu politiku na čelu Rusije. Zato on pokazuje veliko poštovanje prema našem predsedniku Vučiću koji vodi istu takvu politiku na čelu Srbije", kaže Popović uz napomenu da se, kako kaže, borba za slobodu i nezavisnost uvek prepoznaje i poštuje.
 
Popović dodaje i da je lično "veoma ponosan što je učestvovao na istorijskom susretu dva predsednika u Kremlju".
 
"Lično sam veoma ponosan i što sam imao priliku da vidim koliko veliko poštovanje koje prema našem predsedniku gaji ceo ruski državni vrh. Cela Srbija treba da bude srećna i ponosna zbog prijateljstva koje smo izgradili sa Rusijom, a najviše zahvaljujući ličnom odnosu predsednika Vučića i Putina", kaže ministar Popović.
  • Sremac

    23.12.2017 21:14
    Hehehehe ... svako ko dobro poznaje istorijske činjenice zna da je upravo ta zla Amerika Srbiji pomogla mnogo više od Rusije. Mnogo, mnogo više ...

    Ali ako tako kaže ovaj nadobudni ministar ...

    .... onda mora da je tako.
  • Milorad

    23.12.2017 19:08
    Komentar
    Samo sa Rusijom Srbija pobedjuje. Razlika izmedju ove vlade i one koju je vodio DOS,kao i novih lidera opozicije u vidu Jankovica i Jeremica je ogromna... Svaka pohvala za ovu Vladu sto saradjuje sa Rusijom!
  • Spectator

    23.12.2017 15:22
    Budalasto
    Ovo je potpuna budalaština, kakve veze imaju interesi Nemanjića pre 800 godina i sadašnji interesi Srbije, i zbog čega bi to trebalo da bude nešto "dobro"? Videli smo kako ide sa Rusima kada im niste po ukusu i njihovoj volji još 1948!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija