Učesnik u pokušaju ubistva premijera Đinđića izlazi na slobodu

Nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije Željko Tojaga izaći će na slobodu u aprilu, kada će odslužiti kaznu od 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, odnosno neuspelog atentata kod hale Limes 21. februara 2003. godine, prenose mediji.
Učesnik u pokušaju ubistva premijera Đinđića izlazi na slobodu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Đinđića je, 12. marta 2003. godine, ubio Zvezdan Jovanović, potpomognut pripadnicima JSO i zemunskog klana.
 
Tojaga je, prema svedočenju Dejana Milenkovića Bagzija, svedoka saradnika tužilaštva i nekadašnjeg pripadnika "zemunskog klana", bio učesnik pokušaja ubistva. Milenković je izazvao sudar kamionom, a među nesuđenim atentatorima bio je i Tojaga.
 
Tojaga je 2007. godine osuđen na 30 godina zatvora. Krajem 2008. godine, Vrhovni sud Srbije uvažio je žalbu odbrane i prepolovio mu kaznu na 15 godina zatvora. Mediji pišu da je Tojaga u više navrata pisao molbe za uslovni otpust, ali da ih je sud odbijao.
 
Prvi osuđenik za učešće u ubistvu srpskog premijera koji je izašao na slobodu u martu 2013. godine bio je Saša Pejaković zvani Pele (41), bivši pripadnik JSO. On je odslužio osmogodišnju kaznu zatvora, na koju je osuđen zbog pomaganja Đindićevim ubicama.
 
Pejaković je osuđen jer je od 12. do 20. marta 2003. pomagao u skrivanju Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića Kuma tako što ih je vozio automobilom po Beogradu i okolini.
  • Autonomaš

    12.01.2018 03:48
    Samo jedna stvar me zanima. Ko će (sve) praviti proslavu za njegov izlazak?
  • IVAN NS

    11.01.2018 23:28
    Dobiće i orden za zasluge, pošto je sadašnjoj vlasti omogućio da dođu na vlast !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija