"Tanjug radi jer se nisu stekli uslovi za njegovo gašenje"

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović izjavio je da "novinska agencija Tanjug i dalje postoji zato što se nisu stekli uslovi za njeno gašenje".
Agencija Tanjug prestala je formalno da postoji odlukom Vlade Srbije 31. oktobra 2015, posle dva neuspela javna poziva za privatizaciju, a upitan koji uslovi za prestanak njenog rada se nisu stekli Gajović je za N1 kazao da "u zakonu sve piše".
 
"Piše u zakonu, pogledajte, ne mogu ja sad da počenem da citiram ovako napamet", rekao je Gajović i poručio predsedniku Nezavisnog društva Vojvodine Nedimu Sejdinoviću da i on čita zakone.
 
Prethodno je Sejdinović rekao da su se medijski zakoni iz 2014. godine (Zakon o javnom informisanju i medijima, Zakon o elektronskim medijima i Zakon o javnim servisima) u primeni pretovorili u svoju suprotnost.
 
"Slučaj Tanjug je van zakonskih okvira. On je po Zakonu o javnom informisanju i medijima prestao da postoji i sada se stvara neka vrsta crne rupe na celukupnom medijskom tržištu", ukazao je Sejdinović i dodao da pitanje vlasništva nije rešeno ni za listove "Politika" i "Večerenje novosti".
 
Sejdinović je, govoreći o projektnom finansiranju medija, naveo da su mnogi konkursi sumnjivo sprovedeni i da se nije smanjio uticaj države, iako je to bio cilj takvog načina dodele sredstava. Reagujući na njegove tvrdnje, Gajović je kazao da Ministarstvo kulture i informisanja nema ingerencija na lokalu i da je projektno finansiranje medija u nadležnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija