U domu zdravlja hteo da uđe kod lekara preko reda i pretio bombom

Beogradska policija traga za muškarcem koji je u Domu zdravlja "Dr Milorad Vlajković" u Barajevu napravio paniku među pacijentima i medicinskim osobljem kada je, posle verbalnog sukoba sa sestrama i doktorkom, zapretio da će baciti bombu i pobiti sve zaposlene i prisutne u toj ustanovi.
U domu zdravlja hteo da uđe kod lekara preko reda i pretio bombom
Foto: 021.rs
U MUP-u je za "Novosti" potvrđena informacija da je došlo do nemilog incidenta u DZ.
 
"Iz Doma zdravlja pozvali su policiju, jer se jedan od pacijenata, koji je hteo da uđe na pregled preko reda, iznervirao, pa se najpre verbalno sukobio s medicinskim osobljem, a potom počeo da preti. Doktorki je rekao da će baciti bombu i sve koji su u Domu zdravlja pobiti, a onda je, kad je stigla policija, pobegao. Intenzivno tragamo za njim", kažu u policiji. 
 
Direktor barajevske zdravstvene ustanove Velibor Novićević, potvrdio je za "Novosti" da se incident dogodio u subotu oko 11 časova.
 
"Bilo je to u vreme besplatnih preventivnih pregleda, koji se već duže organizuju širom Srbije, pa i u Barajevu. Pacijent, čije ime još ne znamo, došao je u Dom zdravlja i, iako je čekaonica bila puna pacijenata, pokušao da uđe na pregled preko reda. Kako mu to nije pošlo za rukom, najpre se obrušio na medicinsku sestru, a onda je verbalno napao i doktorku koja radi na radiologiji. Na kraju, zapretio je da će pobiti osoblje i pacijente u Domu zdravlja, na koji će, kako je rekao, baciti bombu. Iako mu je rečeno da će biti pozvana policija, nastavio je da preti, rekavši da se nikoga ne boji, te da će i na sve da baci bombu", kaže direktor.
 
Prema rečima direktora, koji je pozvao u pomoć policiju, pacijent je posle incidenta otišao u nepoznatom pravcu.
 
Prebijanje, nasrtanje i vređanje gotovo su postali svakodnevna pojava po bolnicama širom Srbije. Zbog svega toga, doktori smatraju da bi napade na njih trebalo tretirati kao atak na službeno lice, kao i da bi, kao što je slučaj u Kliničkom centru Srbije, trebalo svuda uvesti "panik tastere".
  • @ruzno iskustvo

    26.03.2018 17:02
    A jbg, zasto nasi pacijenti ponizavaju nase lekare? Mozemo se razgovarati ko je poceo prvi, ili sta je starije kokoska il jaje, ali nemoj mi samo reci da ljudi postuju lekare. Mrznja prema lekarima je ovde dosta ukorenjena bez razloga, a potpiruje se stalno od strane aktuelnih vlastodrzaca. A najbolji vam odlaze, a ovo nepostovanje i mrznja je cesto veci motiv za odlazak od novca.
  • deka

    26.03.2018 14:26
    pre mesec ipo tražio kardiolog da mi se zakaže snimanje abdomena radi nekih nalaza otišao kod izabranog lekara kaže nema termina a ako bude tek za 3 meseca pitam da mi da potvrdu da nemože da se zakaže pa da odem privatno pa da mi se refundira odgovor je bio da sačekam koji dan možda se nešto nadje kad posle 2 dana poziv iz ambulante da mi je zakazano za 7.02 nazovem lekara i zahvalim se kad on od hvala se ne živi ja ništa otišao snimio pa kod kardiologa a on zar tako brzo koliko sam platio ja ćutim (1500din nije se baš dr oduševio)a šta ću plati pa klati napredno
  • JUN

    26.03.2018 12:48
    @lekar
    E, moj "lekaru". Sa stokom rade veterinari, sa bolesnim ljudima b trebalo da rade lekari. A bolesnih ima: jaaaako, malo manje, paranoika.... i onih koji su dosli "samo" po recept. A lekar bi morao da ih razlikuje. Ako neko navali "kao stoka" verovatno je jaaako bolestan ( ili nevaspitan... ali i to je bolest bolesnog drustva).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija