Velika Britanija traži od Srbije da osudi trovanje Skripalja?

Velika Britanija je diplomatskim kanalima prenela poruku Vladi Srbije da bi i Srbija trebalo nedvosmisleno da osudi trovanje Sergeja Skripalja, što praktično znači da za to optuži Rusku Federaciju.
Velika Britanija traži od Srbije da osudi trovanje Skripalja?
Foto: Pixabay
Kako navode "Novosti", ta očekivanja sa Ostrva dolaze u trenutku kada "bukti diplomatski rat" između Zapada i Moskve zbog trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna, a dok Beograd istovremeno vodi žestoku bitku da Priština ispoštuje svoj potpis na Briselskom sporazumu i konačno formira Zajednicu srpskih opština.
 
Na taj način se Srbija, ocenjuju "Novosti", posle zahteva EU da se pridruži sankcijama protiv Kremlja, ponovo uvlači u "globalno nadvlačenje konopca između velikih sila", sa nedvosmislenim očekivanjima da javno osudi Moskvu za zločin u Solzberiju, u kojem njena uloga uopšte nije rasvetljena.
  • V

    28.03.2018 05:58
    @milicica
    izlazak iz EU nema veze sa demokratijom, tj. ne na način na koji vi mislite.
    Gledati svoje interese nije nedemokratija.
    Zapad i UK su radili svašta i imaju duple standarde, ali sve to isto radi i Rusija.
    Rusija eliminiše neistomišljenike, ograničava slobodu i demokratiju, konfrontira se, podržava odmetničke diktatorske režime, zakuvava krize, ucenjuje naftom i gasom, prekraja granice, otcepljuje tuđe teritorije i priznaje ih kao nezavisne države ili anektira...
    Zašto onda mnogi ovde to tolerišu Rusiji a zameraju Zapadu?
    I vi imate duple standarde i iracionalnu ljubav prema Rusiji (a verovatno ne biste voleli da živite tamo nego na Zapadu).
  • Neverni Toma

    28.03.2018 05:19
    Šta sve neću pročitati ovih dana!
  • Antirusofil

    28.03.2018 00:26
    PatriJote negoduju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija