Od 34 kazne u Skupštini, opozicionarima čak 32

Administrativni odbor Skupštine Srbije kaznio je oduzimanjem po 10 odsto od plate poslanike Sašu Radulovića, Mariju Janjušević i Balšu Božovića. Samo u ovoj godini ovaj odbor izrekao je poslanicima opozicije ukupno 32 kazne.
Od 34 kazne u Skupštini, opozicionarima čak 32
Foto: 021.rs
Poslanici skupštine usvojili su više zakona iz oblasti građevinarstva i saobraćaja, a raspravu o tim predlozima prethodnih dana obeležile su i opomene pojedinim poslanicima opozicije -  Raduloviću 16.10. zbog unošenja i konzumiranja hrane u salu. Balša Božović je kažnjen 22. oktobra.
 
"Zbog čega se ne ruši hotel na Kopaoniku? Evo 17. put pitam da li će u danu za glasanje podržati amandman da se ozakoni sve što je u prethodne tri godine građeno protiv zakona", upitao je na sednici Božović, na šta je dobio odgovor od predsedavajućeg Veroljuba Arsića: "Pokušavate da napravite haos u Srbiji, pokušavate i ovde u Narodnoj skupštini, izričem vam opomenu".
 
Marija Janjušević iz Dveri kažnjena je istog dana kao i Božović. "Nije (ministarka Zorana Mihajlović) upozorila ambasadora Kajla Skota kada je rekao da KIM nisu deo Srbije već je to suverena država. Mogli smo da se uverimo da je ona prodala Kosovo", rekla je Janjuševićeva, na šta je dobila opomenu.
 
Ove opomene bile su na dnevnom redu sednice Administrativnog odbora kojoj je od opozicije prisustvovala samo predstavnica Dveri.
 
"Sednice ovog odbora uglavnom zakazujete da biste izricali kazne narodnim poslanicima opozicije i davali odobrenje za nove funkcije poslanicima vlasti... Ukoliko vi mene kaznite zbog toga, na neki način i vi šaljete poruku da Kosovo i Metohija nisu Srbija", rekla je Janjuševićeva.
 
Niko od članova odbora nije se upuštao u raspravu, a jedini komentar predsednika tog tela, Aleksandra Martinovića (SNS) odnosio se na televiziju N1. "Samo da ovi sa N1 postave svoj mikrofon. Pošto pretpostavljam da Amerikance ništa drugo ne zanima nego sednica Administrativnog odbora".
 
Jednoglasnom odlukom svi poslanici opozicije kažnjeni su oduzimanjem po 10 odsto od plate, odnosno po 7.171 dinar. Tako se u ovoj godini broj kazni koje je izrekao Administrativni odbor popeo na 34 od čega je 32 dobila opozicija. Oni će tako za kazne do sada izdvojiti skoro 366 hiljada, a vlast nešto više od 14 hiljada dinara.
  • Logi

    28.10.2018 00:43
    normalno
    Pa to je normalan odnos jer pozicija samo glasa, a opozicija buči. Mislim da bi broj poslanika trebalo svesti na broj opomena jer su one jedini dokaz da je neko nešto radio u toj sali. Ne razumem šta opravdava brojku od 250 poslanika. Zašto bismo plaćali 126 ljudi koji glasaju uniformno bez da se uključe raspravu i poboljšaju tekst zakona? Pa i onih 124 preostalih koji uniformno kontriraju. Svedemo sve na 34 pa neka 18 uniformno glasaju za, a preostalih 16 protiv. Efekat je isti, trošak manji,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija