Dinkić; Počela rekonstrukcija Vlade, ministri će se znati u nedelju

Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je večeras da su već počeli razgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije, koji bi trebalo da se završe do kraja nedelje i najavio sednicu Ujedinjenih regiona Srbije u Kragujevcu, u sredu 23. februara, na kojoj će biti predloženi kandidati za nove ministre iz redova G17 plus.

Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je večeras da su već počeli razgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije, koji bi trebalo da se završe do kraja nedelje i najavio sednicu Ujedinjenih regiona Srbije u Kragujevcu, u sredu 23. februara, na kojoj će biti predloženi kandidati za nove ministre iz redova G17 plus. Dinkić je rekao da bi bilo bolje da se smanji broj ministarstava sa sadašnjih 27, a ne da se sprovedu personalne promene.

Prema njegovim rečima, i druge članice koalicije dele stanovište da rekonstrukcijom treba smanjiti broj resora u vladi.

Dinkić je, za Televiziju "Avala", rekao da G17 plus, prilikom rekontrukcije vlade neće preuzimati resore u Vladi koje su vodili Demokratska stranka, Socijalistička stranka Srbije ili neko druga članica koalicije.

Premijer Mirko Cvetković ovlastio je danas Jasnu Matić, Rasima Ljajića i Snežanu Samardžić Marković da, do izbora novih ministara, vode resore ekonomije i regionalnog razvoja, zdravlja i Nacionalnog investicionog plana

Oni će imati sva ovlašćenja koja imaju ministri, kako bi, do rekonstrukcije vlade, ta tri ministarstva nesmetano funkcionisala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija