U tajnosti otvorena kancelarija Vojvodine u Briselu

Predstavnici Vojvodine juče su zvanično počeli da rade u pokrajinskom predstavništvu u Briselu, gde će lobirati za interese Vojvodine. - Oni će biti smešteni u zgradi Misije Srbije pri Evropskoj uniji, što već po sebi govori o privrženosti Vojvodine Srbiji - kazao je predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić i dodao da je osnovni zadatak predstavnika u Briselu da privuku što više stranih investitora i da obezbede što veće učešće Pokrajine u razvojnim fondovima Evropske unije. Vojvođanska kancelarija u Briselu finansiraće se iz pokrajinskog budžeta, a u početku će imati samo dva predstavnika - Predraga Novikova i Andreu Staić.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je realizovan dogovor sa Vladom Srbije i da su predstavnici Vojvodine počeli da rade u Briselu. Kako se navodi u saopštenju pokrajinske vlade, oni će svoje aktivnosti obavljati u zgradi Misije Srbije pri Evropskoj uniji, "što već po sebi govori o privrženosti Vojvodine Srbiji".

Pajtić navodi da su prioriteti pokrajinske vlade usmereni ka daljem razvoju i otvaranju novih radnih mesta i da je zbog toga osnovni zadatak predstavnika Vojvodine u Briselu da privuku što više stranih investitora i obezbede što veće učešće Pokrajine u razvojnim fondovima EU. "Samo u fondovima Dunavske strategije je oko 50 milijardi evra namenjeno za apliciranje. I zbog toga, prioritetni zadatak jeste upravo da predstavnici Vojvodine u EU obezbede naše veće prisustvo, lobiranje za sredstva EU i mogućnost da se Pokrajina brže razvija", naveo je Pajtić.

Kako saznaje Radio 021, iako je prvobitno bilo rečeno da će kancelarija biti otvorena 10. oktobra, ona je sinoć počela sa radom. Zbog njenog otvaranja ponovo je došlo do sukoba u vrhu DS-a, odnosno na relaciji Beograd - Novi Sad.

Podsetimo, ranije su vojvođanski zvaničnici naveli da će u početku u vojvođanskoj kancelariji u Briselu raditi dva čoveka, a da će nova zapošljavanja zavisiti od visine privučenih investicija.

  • Марко Перичин

    23.09.2011 23:01
    Teško će me ubediti da su kancelariju otvorili zbog pristupa fondovima. U master centru je kancelarija EU gde se konkuriše za projekte koje plaća EU iz fondova koje stoje našoj zemlji na rasolaganju. Ovo mi više liči na još jednu otimačinu para i zapošljavanje partijski podobnih.
  • semtex

    23.09.2011 17:09
    EUzurpatori!
    "lobiranje za sredstva EU i mogućnost da se Pokrajina brže razvija"

    Koje bre crno lobiranje,RASPRODAJA!Neko ce imdati nesto,kako da ne i onda ce ti isti za koju godinu da pitaju "di su nasi novci?"
  • Srbin u Vojvodini

    22.09.2011 22:55
    SVE RADE U TAJNOSTI
    ETO NEMOJTE SE IZNENADITI AKO PAJTIC U TAJNOSTI PROGLASI I NEZAVISNU VOJVODINU, VI SE LEPO PROBUDITE UJUTRU, KAD ONO TO SAOPŠTE U JUTARNJEM PROGRAMU...MISLIM DA JE KRAJNJE VREME ZA POBUNU!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija