Dačić: Situacija u Vojvodini stabilna

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u Novom Sadu da je situacija u Vojvodini bezbedna i da je opao broj incidenata na nacionalnoj ili verskoj osnovi.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u Novom Sadu da je situacija u Vojvodini bezbedna i da je opao broj incidenata na nacionalnoj ili verskoj osnovi.

 

 

"Broj etnički ili verski motivisanih sukoba je u prvih osam meseci ove godine, u odnosu na isti period lane, smanjen za četvrtinu, ili sa 104 na 77, a posebno raduje što to predstavlja nastavak pozitivne tendencije iz prošle u poređenju sa 2008. godinom", dodao je on na otvorenoj sednici Pokrajinskog saveta za bezbednost, a i nešto kasnije u izjavi novinarima.

Prema njegovim rečima saradnja MUP-a i pokrajinskih organa u očuvanju mira i bezbednosti u Vojvodini je veoma dobra i odvija se kroz program "Policajac u lokalnoj sredini" i niz drugih akcija.

Dačić je ponovio da je potrebno poziv policajaca učiniti još atraktivnijim, čime bi bio privlačan i za pripadnike nacionalnih manjina.

"Popunjenost policijskog kadra u Vojvodini je nekih 73 odsto i ja i ovom prilikom pozivam sve pripadnike nacionalnih manjina da se upišu u škole unutrašnjih poslova i postanu čuvari reda u svojoj sredini, gde će im jezik biti od velike koristi", istakao je Dačić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je, govoreći o brojnim zadacima resora na čijem je čelu, najavio da će uskoro i protivgradna zaštita dospeti u nadležnost MUP-a, ali uprkos tim rastućim obavezama smanjuje se broj krivičnih dela i povećava procenat njihove otkrivenosti.

"Od ukupnog broja krivičnih dela čak 60 odsto je rešeno, što je mnogo više nego u ranijim periodima. Tako je u Vojvodini u pomenutom vremenskom razdoblju oduzeto dvostruko više droge nego u prvih osam meseci prošle godine, otkriveno je za 30 odsto više krivičnih dela korupcije, razrešena su sva teška ubistva, oružane pljačke, otmice i silovanja, prekinuti su neki kanali šverca cigareta, posebno iz Rumunije", rekao je Dačić.

  • alxxl

    26.10.2011 05:14
    izeš ga
    ... poslednji put kada su to rekli za veliku jugoslaviju, raspao se u hiljadu komada...

    ovakve izjave nisu bezazlene, iza toga uvek ima nečega
    (npr. gas neće da poskupi, snabdevanje tržišta je stabilno, potrošačka korpa je realna...)
  • Vojvođanka

    25.10.2011 23:04
    Ma šta ti ima da govoriš kakvo je stanje u mojoj Vojvodini...
  • 25.10.2011 18:40
    Biće neuporedivo stabilnija kad za tebe Vojvodina bude inostranstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija