Srbija ostaje bez poverenika?

Mandat poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića ističe za manje od dva meseca, a Šabić kaže da bi Srbija mogla ostati bez poverenika na duži rok.

Mandat poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića ističe za manje od dva meseca, a Šabić kaže da bi Srbija mogla ostati bez poverenika na duži rok.

To bi se, po njegovim rečima, desilo u slučaju neke predizborne ili izborne blokade Skupštine. Kako kaže, to bi, imajući u vidu da on rukovodi samostalnim organom vlasti, izvesno imalo štetne posledice, ne isključujući i blokadu aktivnosti.

"S tim u vezi se otvaraju dva pitanja. Prvo, mnogo važnije, da li će Skupština uopšte birati poverenika i tek onda drugo - ko će to biti", navodi Šabić. On napominje da nema nikakvih informacija o postupku za izbor poverenika, kao i da o tome nije razgovarao "ni sa predsednicom Skupštine, ni sa predsednicom nadležnog Odbora, ni sa drugim skupštinskim funkcionerima".

  • Ljuska bez kikirikija

    28.10.2011 17:09
    Kako ga ucutkati, pa lepo ne izabrati novog!
    A ovaj je jedan od retkih koji radi nesto
    Pa mozda je zato i zasmetao i kao pojava a i kao funkcija tj posao koji obavlja
  • NS

    28.10.2011 16:22
    Kad će da ostane bez Vojvodine?
  • Boki NS

    28.10.2011 11:06
    Ali avaj! Sta cemo sada, naopako...?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija