Ugašen list Press

Dnevni list Press ugašen je danas i od sutra više neće moći da se nabavi na kioscima, dok će portal pressonline.rs nastaviti da radi do daljnjeg.
Dnevni list Press ugašen je danas i više neće izlaziti, potvrđeno je danas u tom listu.

 

Press od sutra više neće moći da se nabavi na kioscima, dok će portal pressonline.rs nastaviti da radi do daljnjeg.

Kako piše Novi magazin, zaposlenima se danas obratilo rukovodstvo rekavši im da Press više neće da izlazi i da svi treba da nastave da dolaze na posao do 15. decembra, do kad bi trebalo da im se isplate sve zarade. Informacija o gašenju lista usledila je nekoliko dana pošto je predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković saopštio da se povlači iz dnevnih novina Press, kao najveći pojedinačni vlasnik tog lista.

Mišković je u ponedeljak rekao da neće više finansirati ovaj list. Njegovim saopštenjem da će se povući iz Pressa je zapravo prvi put obelodanjeno ko stoji iza ovog lista. "Kao najveći pojedinačni vlasnik lista Press doneo sam odluku da se povučem iz vlasništva i prestanem sa pružanjem dalje finansijske podrške ovom beogradskom dnevniku", naveo je Mišković u saopštenju medijima.

Prema njegovim rečima, to je njegov "lični doprinos nastojanjima Vlade Srbije da kroz transparentne odnose u medijima i prestanak prikrivenog finansiranja i vlasništva uspostavi potpunu slobodu medija i odgovorno novinarstvo".

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić neposredno posle toga je obelodanio da je osim Miškovića jedan od vlasnika Pressa i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. On je u utorak pozvao Đilasa da više ne krije svoje vlasništvo u tom dnevnom listu. "Dobro je da je Mišković izašao s tim, i da se posle sedam godina više ne krije da je vlasnik Pressa, kao što je i gospodin (Dragan) Đilas vlasnik Pressa, pa bi bilo lepo da se i on više ne krije", rekao je Vučić.

Letos je ugašen i dnevni list Pravda kao i magazin Ekonomist.

  • Misljenje

    15.11.2012 18:25
    Mediji
    Sve medije finansiraju odredjene interesne grupe. R021 postujem zato sto objavljuje skoro sve komentare te se vidi pravo raspolozenje citalaca. Probajte da napisete na B92 da je americka spoljna politka zlocinacka pa da vidite kako ce da vas blokiraju.
  • m

    15.11.2012 17:07
    Bravo Vucicu
    Uspeo sida sklonis neistomisljenike sa javne scene. Pitam se ko stoji iza Kurira? Aj probajte da napisete komentar u kom kritikujete Vucica, SNS, vladu....nema sanse da objave.
  • Neven

    15.11.2012 16:13
    Brod tone, pacovi beže ...
    Znači ovo je dokaz da su i one nagradne igre "grebalice" u novinama varanje naroda. Hoće li neko ispitati i njihovo poslovanje, jer se i "dobitnici" nameštaju kao i kod mnogih (a one slučajeve koje su navatali kao da je pojeo mrak)
    Dosta mi je tih zaštićenih Miškovića. Želim im samo da dobiju kaznu da žive od poštenog rada i svojih plata od 30,000 narednih 30 godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija