Gužve kod matičara

Ovih dana velike su gužve ispred matičara i Novosađani u redovima čekaju da bi dobili trajne izvode iz matičnih knjiga.

Ovih dana velike su gužve ispred matičara i Novosađani u redovima čekaju da bi dobili trajne izvode iz matičnih knjiga. Svakog dana se izda više od hiljadu izvoda i uverenja, kaže članica Gradskog veća zadužena za upravu Milena Popović-Subić.

Ona za Radio 021 navodi da za sada nije u planu povećanje broja šaltera i pored toga što ne očekuje da broj građana kojima su izvodi potrebni bude manji.

"Kancelarije naših matičara su smeštene u samom centru, građevinski objekti ograničavaju proširenje i rad većeg broja ljudi. Mi smo radno vreme od pre godinu i po dana produžili do 16:30h. Očekujemo da će ovo biti jedan konstantan broj zahteva – kako je red velik kod nas, tako je red velik i ispred MUP-a, tako da molimo građane za strpljenje, jer se zahtevi dobiju istog dana i za to je potrebno 20-ak minuta", rekla je Milena Popović-Subić.

Posle mesec dana pauze, ponovo je proradio virtuelni matičar, tako da se zahtevi mogu podneti i preko interneta i bez čekanja u redu.

Ta usluga nije bila u funkciji zbog uspostavljanja novog sistema, a ponovni početak rada kasnio je, prema rečima naše sagovornice, zbog nekih tehničkih problema.

  • Miki

    20.04.2010 10:17
    Virtuelni Matičar ne radi

    Virtuelni Matičar ne radi, sada sam bio na toj internet adresi i piše: "Aplikacija kojoj ste upravo pristupili, predviđena je za automatiozovanu obradu, isporuku i plaćanje dokumenata putem post-expressa, međutim ovaj proces još uvek nije moguće realizovati". Trenutno tamo može samo da se registruje i ništa više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.