Čanak: Ne trebaju nam "potrošeni " u novoj vladi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak razgovarao je danas sa liderom Nove demokratske stranke (NDS) Borisom Tadićem o rekonstrukciji pokrajinske vlade.
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak razgovarao je danas sa liderom Nove demokratske stranke (NDS) Borisom Tadićem o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

"Današnji razgovor sa Tadićem bio je prvi korak u pravcu rekonstrukcije pokrajinske vlade", rekao je Čanak, dodavši da će u svemu tome biti dobro da "u toj vladi ne budu potrošeni ljudi".

On je naglasio da su LSV i NDS postigli visok stepen saglasnosti oko vrednosnog sistema za koji će se zalagati. "Dosadašnje zajedničko delovanje naših stranaka dalo je dobre rezultate, a bez obzira na različcite stavove o pojedinim temema, nikada nije u pitanje dolazila naša saradnja", rekao je Čanak, dodajući da će ubuduće te dve stranke sarađivati i koordinisati svoje stavove o pojedinim predlozima kako u republičkom, tako i u pokrajinskom parlamentu.

Po njegovim rečima, dogovoreno je da se u narednih nekoliko dana uputi poziv svim strankama koje imaju predstavnike u pokrajinskoj skupštini za razgovore o rekonstrukciji vlade.

Lider NDS Boris Tadić potvrdio je da je imao sadržajne razgovore sa Čankom i da su se saglasili da koordinišu aktivnosti u parlamentima Srbije i Vojvodine. "Saglasili smo se da ne funkcionišu ni Vlada Srbije, ni pokrajinska vlada i da je potrebno preduzeti neke korake da bi se to promenilo", rekao je Tadić.

On je istakao da je neophodno da se izmeni izborni zakon Republike Srbije, a zatim i Ustav, predloživši da se izbor poslanika i dalje obavlja po proporcionalnom sistemu, ali da se modifikuje i postane mnogo personalizovaniji.

  • NS2

    13.06.2014 19:56
    potroseni
    Cuj njega "pšotroseni" ! Pa imas li ti ogledalo u kuci ? Dali se ne zapitas A KO TO TEBE ODRZAVA?zar Tadic nije ne "potrosen" vec "otpisana vrednost" ,a ti pa ,pa ti si za politicku penziju jos od KRIVICNE PRIJAVE !
    Nema tebi pomoci ti si ZALJUBLJEN U SEBE I BOTU!
  • mia

    13.06.2014 19:09
    pazi ko kaže
    Čuj potrošeni!!! Ša onda se lepo penzionišite i ostavite više ljude na miru
  • Brazilac

    13.06.2014 18:06
    Pajtic, Canak, Tadic, Djilas, Ceda su ista ekipa samo razlicite pozicije na terenu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.