Sud za trgovinu organima van Kosova

Savet ministara EU naložio Euleksu da podrži da se izvan Kosova uspostavi poseban sud za postupke o trgovini ljudskim organima i drugim zločinima na Kosovu.

Savet ministara EU naložio Euleksu da podrži da se izvan Kosova uspostavi poseban sud za postupke o trgovini ljudskim organima i drugim zločinima na Kosovu.

Šefovi diplomatija zemalja EU naglašavaju u zaključku da je Euleksu dat mandat da podrži "izmeštene sudske postupke" na osnovu nalaza tužioca EU iz Specijalnog istražnog tima o trgovini ljudskim organima i o zločinima "na temelju izveštaja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope iz januara 2011. godine".

Podrška "izmeštenim sudskim postupcima" znači, kako su Agenciji Beta rekli zvaničnici Saveta ministara EU, da se odobrava da se specijalni sud formira izvan Kosova. Taj sud će pokrenuti postupke na osnovu pripremljenih optužnica i dodatne istrage, na temelju nalaza koje je krajem jula objavio glavni tužilac Specijalnog istražnog tima Euleksa Džon Vilijamson.

Vilijamson je izjavio da će specijalni sud početi da radi u proleće iduće, 2015. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija