Otkazi žandarmima zbog Vučićevog brata?

Istraga o incidentu na Paradi ponosa kada su pripadnici Žandarmerije pretukli Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojicu pripadnika "Kobri" utvrdila je da su žandarmi prekoračili svoja ovlašćenja.

Istraga o incidentu na Paradi ponosa kada su pripadnici niškog odreda Žandarmerije pretukli Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojicu pripadnika "Kobri" je završena i u njoj ustanovljeno da su žandarmi prekoračili svoja ovlašćenja, pišu "Naše novine".

Kako taj list navodi, petorica niških žandarma koji su odmah nakon objavljivanja snimka incidenta identifikovani biće otpušteni iz policije i krivično gonjeni, a o sudbini komandanta Žandarmerije generala Milenka Božovića odlučiće se narednih dana.

Petorica suspendovanih pripadnika Žandarmerije koji su pretukli Vučića i pripadnike Specijalne jedinice Vojske Srbije koji su bili u njegovom obezbeđenju saslušani su u istrazi koju su zajednički vodili MUP, Vojnobezbednosna agencija i BIA. Pozivajući se na izvor blizak istrazi list piše da je, pošto su pregledani snimci, saslušani učesnici događaja i preslušani telefonski razgovori, ustanovljeno da su niški žandarmi prekoračili svoja ovlašćenja.

Izvor lista navodi da će svi dokazi zajedno sa izveštajem koji su napravile sve tri službe u narednim danima biti predati tužilaštvu i da ima elemenata da tužilac pokrene postupak po službenoj dužnosti.

Petorica žandarma su na saslušanju izjavila da su naređenja da upotrebe silu u tom obliku prema svima bez razlike da li se radi o službenim licima ili štićenim ličnostima dobili od komandanta niškog odreda Senada Kostića i njegovog zamenika Nenada Anđelkovića. Izvor lista navodi da je u istrazi utvrđeno i da je komandant Žandarmerije Milenko Božović napravio niz propusta.

  • novosadista

    08.10.2014 15:15
    postoji jos jedna stvar koje se niko nije setio...
    kako je u javnost procureo video koji je sniman po sluzbenoj duznosti,i da li svi snimci policije mogu tako isto biti u javnosti ?
  • novosadista

    08.10.2014 14:58
    za posmatraca...
    sve i da je audi A1 ...sluzbeno je vozilo,promasio si temu ...prvo na gramatiku a sad na tip auta...sta ce biti sledece ???
    prosvetli me o "obavesteni"
  • Svan

    08.10.2014 14:46
    Kako drugacije? Zasluzili su da budu otpusteni od policije i krivicno gonjeni jer su prekoracili ovlascenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija