VIDEO: Pao avion kod Bačkog Jarka, poginuo biznismen Tomislav Đorđević

Na otvaranju aerodroma pored Bačkog Jarka u udesu aviona poginuli su pilot i njegov saputnik.

Poginuo je novosadski biznismen Tomislav Đorđević, vlasnik firme DTD Ribarstvo i privatnog aerodroma u Bačkom Jarku. Identitet druge žrtve još nije poznat.

Avion je bio novi SkyLeader 600 koji je učestvovao u ceremoniji otvaranja novog aerodroma.

Nesreća se dogodila prilikom sletanja sportskog aviona, kada je letelica iznenada udarila u zemlju i zapalila se. Po svedočenjima sa lica mesta do udesa je došlo posle produžavanja u zaokretu, avion je na visini do 100 metara ostao bez uzgona.

Nesreća se dogodila oko 13 sati.

Tomislav Đorđević je rođen 1950. godine. Bavio se inženjerstvom, informacionim tehnologijama, spoljnom trgovinom, proizvodnjom, bankarstvom i poljoprivredom. Već sa 25 godina dolazi na mesto tehničkog direktora fabrike ulja "Mladost" u Šidu, a četiri godine kasnije postaje generalni direktor Zavoda za urbanizam u istom mestu.

Bio je vlasnik Meridian banke, koju je prodao Credit Agricole banci. U maju 2010. godine dobija nagradu Kapetan Miša Anastasijević za doprinos razvoju preduzetništva u Srbiji.

U žižu javnosti dospeo je 2010. kada je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i oštetio poslovanje Ribarskog gazdinstva Beograd, kako bi RG Bački Jarak i sebi pribavio korist od oko tri miliona evra.

Đorđević je bio optužen i za izdavanje nekretnina "Ribarskog gazdinstva" ispod tržišne vrednosti. Iz zatvora je odlukom Apelacionog suda pušten 12. maja 2011, nakon devet meseci.

  • Piplfoks

    13.10.2014 11:29
    @Orwell Vegan
    Kupio sam sad jednu pljesku u tvoje ime, ali pošto nisam bio gladan, upotrebio sam je da pretučem leglo mačića. Stvarno si surov.
  • Novosadjanka

    13.10.2014 10:56
    Informisana
    Postovana gospodo, gde god da ste radili pre 1992 i podataka u APR-u, zasigurno niste za g. Djordjevica, a ja jesam.

    Sverc goriva. Arkan. Otmica...
  • Novosadjanka

    13.10.2014 10:29
    Za Anonimusa i Janka
    Iz APR-a moze svako da kopira ali u APR-u nema podataka pre 1992.
    1991 nije postojala YUCO hemija...
    Raspad moje zemlje je poceo ranije...

    Arkan i gorivo 90-ih... Otmica...

    Zar zaista mislite da smo mi svi u NS i gluvi i slepi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija