Zrenjanin traži izveštaj o parama od "Kuće svetlosti"

Portparolka Demokratske stranke u Zrenjaninu Alisa Kockar kritikovala je danas humanitarnu akciju Centra za pomoć i rehabilitaciju osoba sa posebnim potrebama "Kuća svetlosti", ocenjujući da se radi o neozbiljnom vršenju vlasti u gradu.
Portparolka Demokratske stranke u Zrenjaninu Alisa Kockar kritikovala je danas humanitarnu akciju Centra za pomoć i rehabilitaciju osoba sa posebnim potrebama "Kuća svetlosti", ocenjujući da se radi o neozbiljnom vršenju vlasti u gradu.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac istakao je da će od "Kuće svetlosti" tražiti izveštaj o utrošenim sredstvima, koji će potom biti predstavljen građanima.

Kockar je rekla danas da je lokalna samouprava podržala sumnjivu akciju organizacije iz Beograda, koja je poslala svoje uplatnice građanima Zrenjanina zajedno sa računima za sistem objedinjene naplate.

Kockar je dodala da se lokalna samouprava nije oglasila ni nakon više oštrih reakcija Međuopštinskog saveza slepih i slabovidih Zrenjanina i Saveza slepih Vojvodine, koje su kritikovale akciju.

"Zrenjaninske demokrate se pitaju da li je moguće da više od 30 hiljada građana dobije blanko uplatnice preko SON-a, da Javno preduzeće Direkcija za izgradnju i uređenje grada odgovornost prebacuje na gradonačelnika, da se do Centra koji je pritom iz Beograda ne može doći, a da se i dalje govori o ozbiljnom vršenju vlasti u Zrenjaninu? Teško", poručila je portparolka zrenjaninske DS.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac rekao je da će tražiti od "Kuće svetlosti" izveštaj o utrošku sredstava, koja su skupljena na osnovu uplata građana Zrenjanina.

"Grad nema zakonsku obavezu za tako nešto, ali ima moralnu i taj izveštaj ćemo predstaviti građanima, jer sve što se radi mora biti transparentno. Za sve ostale insinuacije u vezi sa tim centrom, postoje nadležne institucije, koje pozivamo da ispitaju njegov rad", istakao je Santovac.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina je rekao i da pretpostavlja da su zrenjaninske demokrate shvatile da obmanjuju građane i da su iz tog razloga najavile jedinstvene aktivnosti.

"Pretpostavljam da je reč o zatvaranju kancelarije DS u Zrenjaninu, a ako je to u pitanju, meni je drago da su shvatili da ne treba više da obmanjuju javnost", rekao je Santovac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina