Republika kriva jer u Vojvodini kasni roditeljski dodatak

Roditeljski dodatak za treće dete, koji dodeljuje Pokrajinska vlada na osnovu sredstava prenetih iz republičkog budžeta, kasniće i ovog meseca jer država još nije reagovala na apel Pokrajine.
Roditeljski dodatak za treće dete, koji dodeljuje Pokrajinska vlada na osnovu sredstava prenetih iz republičkog budžeta, kasniće i ovog meseca jer država još nije reagovala na apel Pokrajine.

Kako za 021 kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, mesečna pomoć za roditelje u iznosu od 12.000 dinara naročito je kasnila prošlog meseca, kada je Vlada APV kaskala sa sredstvima, ali je problem pokrajinska vlast nekako prevazišla. Međutim, ovog meseca je situacija napetija jer se čeka 4,4 milijarde dinara koje je Pokrajina tražila zbog slabih rezultata privrede, a od kojih se 48 miliona dinara izdvaja za roditeljski dodatak.

U ponedeljak bi trebalo da se zna da li će i kada država Vojvodini uplatiti neophodna sredstva, ali roditeljski dodatak za treće dete neće biti ukinut.

"Imajući u vidu da su zastoji/kašnjenja u isplati finansijske pomoći porodicama u kojoj se rodilo treće dete na teritoriji AP Vojvodine samo trenutno stanje, molimo roditelje za strpljenje i razumevanje i napominjemo da ova mera neće biti ukinuta, kao što su neki roditelji izjavljivali", navode za naš portal u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo.

Podsećamo da Pokrajinska vlada i Sekretarijat za finansije, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu već neko vreme traže od ministarstva finansija 4,4 milijarde dinara iz budžetske rezerve zbog slabog prihoda od naplate poreza na dobit.

Nedavno je pokrajinski sekretar Zoran Radoman rekao da će uslediti neželjeni rebalans budžeta ukoliko u toku narednih nekoliko dana novac ne bude prenesen u budžet Pokrajine. On je tada rekao da su stopirana sva plaćanja Pokrajine, a pod znakom pitanja su i plate zaposlenih u pokrajinskoj administraciji, projekti koje treba realizovati i drugi poslovi Pokrajine.

Više o problemu u Pokrajinskoj vladi pročitajte OVDE. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • ;(

    05.07.2016 21:04
    srbin u Srbiji najmanje prava na sve ima a kamoli da se zali.. nazalost je tako :(
  • rozika

    06.10.2015 13:35
    mama
    kada ce vise nam pokrajina uplatiti pare za semtembar jer moze neko da odgov na pitanje jer ce biti do petka uplate za majke w
  • 24.09.2015 16:02
    @Panonac, još kako ima. Pošto se sve iplaćuje iz državne kase. I čim zafali novaca, prvo zakidaju Vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina