Zrenjanin: Zbog krađe šahtova grad izdvojio 400.000 dinara

Zbog čestih krađa šahtova i slivnih rešetki u Zrenjaninu, preduzeće "Vodovod i kanalizacija" bilo je primorano da od početka godine iz budžeta izdvoji više od 400.000 dinara.
Zbog čestih krađa šahtova i slivnih rešetki u Zrenjaninu, preduzeće "Vodovod i kanalizacija" bilo je primorano da od početka godine iz budžeta izdvoji više od 400.000 dinara.

 

Preduzeće je podnelo krivične projave protiv nepoznatih osoba koje se terete za krađu 20 slivnih rešetki i isto toliko šahtova, gde je šteta procenjena na približno 170.000 dinara. "Štetu je teško nadoknaditi, čak i kad počinioci budu otkriveni, zato što 'Vodovod' osumnjičene mora privatno da tuži, a oni uglavnom ne poseduju ličnu imovinu", rekao je iz Službe za informisanje "Vodovoda i kanalizacije" Siniša Gajin.

Pored materijalne štete, krađa šahtova i slivnika predstavlja i opasnost po okolinu. Gajin upozorava da se krađe neprestano ponavljaju, jer osumnjičeni najčešće dobijaju uslovne kazne. "Tek kada onaj koji ukrade poklopac šahta, ali i onaj koji ga otkupi kao sekundarnu sirovinu, budu proveli neko vreme iza rešetaka tek tada ćemo moći da kažemo da imamo pravu preventivu koja bi sprečila učestale krađe i sigurno uticala na njihovo smanjenje", poručio je Gajin.

Problem je i u tome što se na dozvolu za zamenu čeka veoma dugo. Pre promene samog šahta na državnom putu potrebno je uraditi elaborat regulacije saobraćaja koji sadrži obimnu dokumentaciju. Kada se on završi potrebno je na osnovu njega dobiti i saglasnost republičkih institucija na koju se nekada čeka i po nekoliko meseci.

Gajin dodaje da je broj slivnih rešetaka i šahtova u Zrenjaninu veoma velik, te da oni ne mogu uvek znati kada je došlo do krađe ili oštećenja, zbog čega apeluje na građane da takve slučajeve prijave "Vodovodu i kanalizaciji".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina