Vršac: "Praznične đakonije" 13. decembra u hotelu "Srbija"

Izložba praznične trpeze, domaće radinosti i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godine "Praznične đakonije", po peti put, održaće se 13. decembra, od 10 časova u Hotelu "Srbija".
Izložba praznične trpeze, domaće radinosti i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godine "Praznične đakonije", po peti put, održaće se 13. decembra, od 10 časova u Hotelu "Srbija".

Organizator "Prazničnih đakonija" je Turistička organizacija Opštine Vršac. Manifestacija je osmišljena kao izložba hrane i drugih ”đakonija” koje se spremaju u vreme slava i božićnih i novogodišnjih praznika, a cilj je promocija starih običaja sa ovih prostora.

Izložba je prodajnog karaktera. Posetioci mogu kupiti, ali i degustirati autentične gastronomske specijalitete. Prošle godine predstavilo se više od 60 izlagača. Poseban akcenat bio je stavljen na programski sadržaj. Učenici osnovnih škola kitili su novogodišnje jelke, a domaćice su se takmičile u pravljenju slavskih pogača.

"Praznične đakonije" je 2013. godine posetilo nekoliko hiljada Vrščana, a bilo je i gostiju iz drugih gradova, što je u skladu sa tendencijom TOOV da ova manifestacija bude regionalnog karaktera. Ulaz je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina