FOTO: Umetnost od rastavljenih kućnih aparata

Fotograf Tod Meklilan iz Toronta je napravio fotografije kućnih aparata kakve možda nikad do sada niste videli. U svom projektu "Disassembly" rastavio je neke od aparata na najmanje delove i napravio fotografije.
Fotograf Tod Meklilan iz Toronta je napravio fotografije kućnih aparata kakve možda nikad do sada niste videli. U svom projektu "Disassembly" rastavio je neke od aparata na najmanje delove i napravio fotografije.

Nakon što je rastavio aparate, Meklilan je fotografisao njihove delove na ravnoj površini, ali i u pokretu.

"Projekat "Disassembly" sam započeo prošle godine u svom studiju. Predmete sam pažljivo birao, a kupio sam ih u prodavnici polovne robe. Neke sam uzeo i sa otpada. Želeo sam da pokažem od čega su napravljeni. Potom sam ih rastavio na delove. Dok sam to činio, počeo sam ceniti umetnost sastavljanja i dizajna."

Rastavljajući budilnik, diktafon, pisaću mašinu i fotoaparat, Meklilan je na svoj način odao počast ovim korisnim uređajima, piše "Telegraph".

"Moja majka je radila u firmi koja je svakodnevno rastavljala razne aparate. Najduže mi je trebalo da rastavim pisaću mašinu, ali je rastavljanje fotoaparata ipak bilo najteži zadatak. Koristio sam samo klešta, male igle i šrafcigere. Sočivo fotoaparata je specijalno napravljeno, tako da rastavljanje zahteva veštinu, ali ni blizu one koja je potrebna za njegovo sastavljanje", rekao je umetnik.

Nakon što je rastavio aparate, njihove delove je poređao na ravnoj podlozi. Fotografisao ih je i u pokretu dok su na pod padali s određene visine.

"Rastavljeni uređaj ne predstavlja ništa osim delova, ali kada se sastave, tvore uređaj koji vam olakšava život", dodao je Meklilan.

  • OKI

    09.05.2011 11:21
    Stvarno ima besposlenih ljudi...
  • Jazz

    08.05.2011 07:33
    Zanimljiv vid umetnosti za Kanadu.
    Kod nas je toga puno na buvljim pijacama ali niko se nije setio da fotografiše...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.