VIDEO: Feliksov skok sniman HD kamerom

Na internetu se pojavio novi snimak istorijskog skoka Feliksa Baumgartnera koji je pre dve nedelje slobodnim padom sa više od 39 kilometara oborio tri Ginisova rekorda.  
Na internetu se pojavio novi snimak istorijskog skoka Feliksa Baumgartnera koji je pre dve nedelje slobodnim padom sa više od 39 kilometara oborio tri Ginisova rekorda.

 

Četrdesetrogodišnji Austrijanac je, pored toga što je postao prvi čovek u istoriji koji je sopstvenim telom probio zvučni zid, oborio rekorde u najvišem letu balonom kojim je upravljao čovek i u najdužem slobodnom padu.

Na snimku se vidi kako je u jednom trenutku padobranac je izgubio kontrolu nad padom, ali je uspeo da se vrati u prvobitni položaj i otvori padobran, nakon čega se uspešno prizemljio u Rozvelu u američkoj državi Novi Meksiko.

  • mrva

    28.10.2012 20:07
    Odlican snimak i steta sto ne traje duze. Covek je prve trenutke leteo kroz vakuum...
  • Pera Peric

    28.10.2012 17:42
    Rekord za najduzi slobodni pad nije oboren. Baumgartner je oborio rekorde za najvisi let balonom, najbrzi slobodan pad i najvisi skok padobranom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti