Severnokorejci pronašli leglo jednoroga

Severnokorejski istoričari su izjavili da su pronašli leglo jednoroga.
Severnokorejski istoričari su izjavili da su pronašli leglo jednoroga.

U izveštaju Instituta za istoriju Akademije socijalnih nauka stoji da su arheolozi otkrili leglo ove mitološke životinje odmah pored hrama u Pjongjangu, glavnom gradu ove države. Prema njihovim rečima, ovo leglo označava da je Pjongjang bio središte drevne ujedinjene Koreje.

"Otkriće legla jednoroga, povezanog sa legendom o kralju Tongmjongu, dokazuje da je Pjongjang bio prestolnica drevne Koreje kao i kraljevstva Kogurjo", stoji u izveštaju. "Ispred legla stoji pravougla stena sa natpisom 'Leglo jednoroga'. Veruje se da urezane reči potiču iz perioda kraljevstva Korjo. Hram je služio kao palata kralju Tongmjongu", dodaje se u izveštaju.

Jo Hui Sung, direktor instituta, je za državnu novinsku agenciju KCNA rekao da ovo otkriće dokazuje opše poznate činjenice o istoriji Severne Koreje. "Istorijske knjige Koreje nekoliko puta spominju jednoroge i njihovo leglo. Kralj Tongmjong je jahao jednoroge", kazao je Sung.

  • 03.12.2012 10:45
    Vlada
    Pa i vecina Srba misli da je nebeski narod,pa svi oko nas pomrese od smeha.
  • Ljuba

    02.12.2012 12:47
    ...
    Nesrećnici su došli do faze da veruju da je 2+2=5 ako im vlast tako kaže. Kao u Orvelovoj "1984".
  • Osmi sekretar SKOJA

    02.12.2012 11:54
    Necu vise da kopam
    Nasli jednoroga a ovi nasi samo Avare na Ceneju ima i mi da nadjemo Ajkule Drakule,Curuske Faraone,Letece podzemne zmajeve sa krljustima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.