Tužio popove zbog neuspešnog egzorcizma

Jedan rumunski advokat tužio je pravoslavnog arhiepiskopa i četiri sveštenika zato što nisu uspeli da isteraju "demone" iz njegove kuće.
Jedan rumunski advokat tužio je pravoslavnog arhiepiskopa i četiri sveštenika zato što nisu uspeli da isteraju "demone" iz njegove kuće.

Madalin Ciculesku (34) optužio je petoricu ljudi za prevaru, jer su više puta dolazili da isteraju demone odgovorne za neprijatne mirise u njegovoj kući koji su mu uništavali biznis.

On tvrdi da su nakon bezuspešnog egzorcizma "demoni čak počeli da ga proganjaju".

Slučaj je svrstan u grupu "religijskih zloupotreba" i navodno je prvi te vrste pred rumunskim sudom.

Slučaj je već bio odbijen na nižem sudu, a zatim i na visokom, međutim, biznismen sada planira da sa svojim slučajem izađe pred Evropski sud za ljudska prava.

"Optuženi nisu oterali demone koji su izazivali neprijatne mirise, kako su obećali, a ja i danas viđam razne vrste demona u životinjskom obliku i to mi uništava život. Kada sam kući, oni pale i gase televizor sve vreme, izazivaju neprijatne mirise koji mi izazivaju glavobolje i praktično vršljaju po mojoj kući", rekao je on sudu.

Međutim, advokat crkve odbio je optužbe za prevaru i rekao da je egzorcizam propisno obavljen i da su svi dalji problemi sa demonima koje navodi Ciculesku, samo proizvod njegove mašte.

Rumunski sud složio se sa crkvom i odbio prijavu protiv arhiepiskopa i sveštenika, naredivši da Ciculesku plati sve troškove suđenja.

  • Novosadjanka

    27.05.2013 13:34
    Demoni
    Ako demoni ne postoje (?) ne tvrdim da postoje, onda je gospodin za pod kontrolu. Ako ne postoje kako je crkva mogla da pristane da ih isteruje i da jos za to uzme pare. Ko je onda lud?
  • Andrija Šrek

    07.04.2013 18:25
    ...
    Hm, a da g-din Ciculesku malo potraži stručnu pomoć psihijatra?
  • 07.04.2013 17:11
    I naše popove trebalo bi tužiti svevišnjem zbog neuspešnog egzorcizma. Nikako ne uspevaju da isteraju "demone" iz naših kuća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.