Fudbalska utakmica trajala tri dana, dato 1.065 golova

U Mančesteru je odigrana verovatno najduža fudbalska utakmica svih vremena, koja je trajala tri dana.
U Mančesteru je odigrana verovatno najduža fudbalska utakmica svih vremena, koja je trajala tri dana.

Neverovatni momci iz Mančestera igrali su u dvorištu Srednje škole "Stretford" utakmicu koja je trajala 72 časa, a rezultat je bio 603:462.

To je bila humanitarna utakmica i oni su za to vreme od posmatrača i prolaznika uspeli da skupe 20.000 funti, koje su potom uplatili za lokalnu bolnicu koja se brine između ostalog i o nezbrintoj deci grada.

U igri je učestvovalo 36 igrača, koji su se u tri različite postave smenjivali na terenu svakih pet sati i tako tri dana bez prestanka, a kada nisu igrali, spavali su i odmarali se u obližnjem šatoru. Niko nije napuštao dvorište, odnosno odlazio kući.

Konačan rezultat bio je 603:462 za ekipu Stokpot Albion. Oni su bili bolji od Mančester Roversa. Ovaj maratonski duel trajao je kao 48 standardnih fudbalskih utakmica.

Humani momci čekaju, između ostalog, i odgovor komisije "Ginisove knjige rekorda" u nadi da su prikupljajući pomoć za najmlađe nezbrinute sugrađane ujedno i postavili novi svedski rekord kada je u pitanju trajanje jedne fudbalske utakmice.

U Mančesteru se svi nadaju da su ispunili sve uslove da obore godinu dana star rekord koji su postavili Holanđani, koji su neprekidno igrali 62 sata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.