Besplatno pivo ako pada kiša

U pokušaju da povećaju broj posetilaca, vlasti Mjanmara odlučile su da ponude turistima besplatno pivo, svakog kišnog dana njihovog odmora.
U pokušaju da povećaju broj posetilaca, vlasti Mjanmara odlučile su da ponude turistima besplatno pivo, svakog kišnog dana njihovog odmora.

Tako svaki odrasli posetilac dobija po dve boce (od po 600 ml) ohlađenog piva ili soka, ukoliko kiša pada duže od 10 minuta.

Ponuda traje od 30. septembra ove godine i cilj je da se razbiju predrasude da je Mjanmar kišan u tom periodu, zbog čega ga s jeseni turisti izbegavaju.

Posetioci mogu ostvariti svoje pravo na pivo u Baganu, Mendaleju i Inl Lejku, ali ne i u Jangunu ili obalskim odmaralištima.

Prema pojedinim meteorološkim sajtovima, u Baganu u jeku kišne sezone, dakle od jula do septembra, mesečno je 10 kišnih dana, a prosečne temperature iznose oko 25 stepeni Celzijusa.

U Inle Ljeku, posetioci imaju više šanse da dobiju besplatno pivo, pošto kiši 16 dana mesečno.

"Hotelske cene su povoljne, pejzaži prelepi, a pijace i znamenitosti živopisni tokom leta", kaže Edvin Brils, menadžer turističke organizacije te zemlje. "To je sjajno vreme da posetite Mjanmar".

  • Ajmo svi

    05.07.2013 11:29
    Mi idemo preko polja, oj dodo, oj dodole....
  • 04.07.2013 19:04
    Daj dva, kiši mu u srcu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti