Uhapšen mrtvac koji je pobedio na izborima

Meksikanac koji je pobedio na izborima za gradonačelnika San Agustin Amatengo iako je, prema zvaničnim dokumentima, bio mrtav, uhapšen je pod sumnjom za davanje lažnog iskaza.
Meksikanac koji je pobedio na izborima za gradonačelnika San Agustin Amatengo iako je, prema zvaničnim dokumentima, bio mrtav, uhapšen je pod sumnjom za davanje lažnog iskaza.

Lenjin Karbaljido je pobedio na lokalnim izborima na jugu zemlje 7. jula. Osam dana kasnije njegova porodica dostavila je vlastima smrtovnicu prema kojoj je on preminuo još 2010. godine.

Policija sumnja da je on lažirao svoju smrt da bi izbegao optužbe za učešće u grupnom silovanju.

Policija je uhapsila Karbaljida, koji je sada poznat pod nadimkom Zombi iz Amatenga, u domu svog rođaka kod kojeg se krio.

Pre tri godine objavljen je nalog za njegovo hapšenje zbog učešća u grupnom silovanju jedne žene 2004. godine.

Smrtovnicu je potpisao lekar, a izdao ju je lokalni administrativni organ.

  • Sedam

    24.07.2013 15:35
    Zar u bratskom Meksiku traže da mrtvaci daju izjavu da su mrtvi, pa je onda zato njegova izjava lažna, ili... ? A šta je sa lekarom ? Nije pri ruci imao ogledalce da proveri disanje :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti