FOTO: Veverica koja spava gde stigne

Vevericu Roba pronašao je autor dokumentarnih filmova o divljini, Pol Vilijams, i proveo mesec dana hraneći ga i negujući sve dok se nije oporavio. Rob sada pronalazi najneobičnija moguća mesta za spavanje.
Vevericu Roba pronašao je autor dokumentarnih filmova o divljini, Pol Vilijams, i proveo mesec dana hraneći ga i negujući sve dok se nije oporavio. Rob sada pronalazi najneobičnija moguća mesta za spavanje.

Tokom dana spava u džepu košulje svog vlasnika, a kada izađe, moguće ga je pronaći u šoljici za kafu, na zavesi ili laptopu.

Vilijams je u Šri Lanci snimao leoparde i antičke hramove, a Roba je pronašao u gradskom parku.

"Mislio sam da je mrtav, ali sam primetio da se blago pomakao. Uzeo sam njegovo slabo i hladno telo i zagrejao ga u rukama. Prvo sam pomislio da ga vratim u gnezdo pa sam ga stavio na sigurno mesto na drvetu sa kojeg sam mislio da je pao. Očekivao sam da će majka doći po njega. Narednog jutra sam se vratio, a on je i dalje bio tu", ispričao je Vilijams, koji je naterao čitavu ekipu BBC-jeve jedinice "Natural History" da iskoriste svoju visokotehnološku opremu u traženju veverica.

"Pretražili smo čitavu oblast i nismo pronašli ni traga vevericama. Iskoristili smo i termalnu kameru, ali ništa nismo uspeli da pronađemo. Nismo mogli ostaviti Roba. Uginuo bi da ga nisam pronašao. Tako je postao počasni član ekipe", rekao je Vilijams.

Čvrsti glodar počeo je polako da se privikava na život sa TV ekipom i putovanja na duge relacije. Zabrinut zbog majmuna i uličnih pasa, Vilijams Roba obično nosi u džepu košulje, kako bi ga zagrejao i hranio.

Vilijams planira da Roba, kada još ojača, vrati u prirodu, budući da ga ne može povesti sa sobom u Veliku Britaniju. Trenutno traži pogodan centar za brigu o životinjama ili nekoga ko će dalje brinuti o Robu i polako ga upoznavati sa prirodom.

  • Ash

    19.09.2013 09:01
    garant je uginuo pa ga ovaj samo premesta s mesta na mesto i slika
  • waat

    19.09.2013 08:03
    joj sto je lep ovaj pacov
  • NS

    19.09.2013 07:49
    Ovo je sjajno,svaka cast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti